Väestölaskenta mikä on

Related Post

mikä on väestölaskenta?

väestölaskenta on säännöllisesti suoritettu tutkimus tiedon keräämiseksi tietyn maan väestöstä. Se on olennaista julkisen politiikan suunnittelulle ja kehittämiselle sekä tärkeille tiedoille yhteiskunnan ymmärtämiseksi.

väestölaskennan merkitys

väestölaskenta on välttämätön työkalu hallitukselle ja koko yhteiskunnalle. Sen kautta on mahdollista saada demografisia, sosioekonomisia ja kulttuuritietoja, jotka ovat tärkeitä päätöksenteossa eri alueilla, kuten terveys, koulutus, kuljetus, asuminen.

Lisäksi väestölaskenta antaa sinun tunnistaa sosiaalinen eriarvoisuus, kuten tulojen jakautuminen ja peruspalvelujen saatavuus, mikä mahdollistaa väestön tarpeisiin kohdistuvien tehokkaampien julkisten politiikkojen luomisen.

Cense of Cense </ H3>

Väestölaskennan toteuttaminen sisältää kaikkien ihmisten tiedonkeruun kyselylomakkeiden ja haastattelujen kautta. Nämä tiedot kootaan ja analysoidaan luotettavien ja päivitettyjen tilastojen luomiseksi.

Tietojen laadun ja laajuuden varmistamiseksi on tärkeää, että kaikki ihmiset osallistuvat väestönlaskentaan vastaamalla kysymyksiin tarkasti ja kokonaan.

väestölaskennan edut

Väestölaskenta tuo useita etuja yhteiskunnalle. Sen lisäksi, että se tarjoaa olennaista tietoa julkisen politiikan suunnittelulle ja kehittämiselle, se sallii myös:

  1. Tunnista demografiset trendit;
  2. Väestön kasvun mukana;
  3. Tunne väestön maantieteellinen jakauma;
  4. Tutki perheen rakennetta;
  5. Analysoi etnistä ja kulttuurista koostumusta;
  6. Ymmärrä työmarkkinoiden dynamiikka;
  7. Arvioi väestön elämänlaatu;
  8. Vertaa tietoja eri alueiden välillä;
  9. Suunnittele infrastruktuurin sijoitukset;
  10. muun muassa.
  11. vuosi
    maa
    toteutus


    2020 Brasilia käynnissä
    2010 Brasilia suoritettu
    2000 Brasilia suoritettu

    Lisätietoja IBGE -verkkosivuston väestölaskennasta

    lähde: Ibge </ Sé