Asepsis mikä on

Assiapy: Mikä se on ja miten se toimii?

ASEPSIS on termi, jota käytetään laajasti terveydessä, ja sen päätavoitteena on estää mikro -organismien saastuminen välttäen infektioiden esiintymistä. Se on perustavanlaatuinen menettely erilaisissa ympäristöissä, kuten sairaalat, klinikat, laboratoriot ja jopa omassa kodissamme.

miksi Asepsis on tärkeä?

Asepsis on tärkeä, koska se auttaa välttämään sairauksien ja infektioiden leviämistä. Oikein suoritettaessa se eliminoi tai vähentää merkittävästi mikro -organismien, kuten bakteerien, virusten ja sienten, läsnäoloa, jotka voivat aiheuttaa terveysvaurioita.

miten Asepsis toimii?

ASEPSIS voidaan suorittaa eri tavoin ympäristöstä ja tavoitteesta riippuen. Joitakin tärkeimpiä ASEPSIS -menetelmiä ovat:

  1. Käsinpesu: Yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista Asepsis -menetelmistä, käsinpesu tulisi tehdä saippualla ja vedellä, hieroen käden kaikkia osia hyvin vähintään 20 sekunnin ajan.
  2. Pinta -desinfiointi: Pinta -desinfiointi tehdään käyttämällä tiettyjä tuotteita, kuten 70% alkoholia tai desinfiointiaineita, jotka eliminoivat nykyiset mikro -organismit.
  3. Materiaali sterilointi: Sterilointi on tiukempi prosessi, joka eliminoi kaikki esimerkiksi materiaalit, kuten kirurgiset instrumentit, ovat kaikki mikro -organismit. Se voidaan tehdä lämmöllä, höyryllä tai kemikaaleilla.
  4. Related Post

    Näiden menetelmien lisäksi ASEPSIS voi sisältää myös henkilökohtaisten suojalaitteiden, kuten käsineiden, naamioiden ja esiliinien, käyttöä, jotka auttavat välttämään saastumista.

    menetelmä
    kuvaus


    käsinpesu Käytä saippua ja vettä käsien puhdistamiseen
    Pinta -desinfiointi Käytä desinfiointiaineisia tuotteita puhdistamaan pintoja
    Materiaali Sterilointi Käytä lämpöä, höyryä tai kemikaaleja materiaalien mikro -organismien poistamiseen

    ASEPSIS on perustavanlaatuinen useilla alueilla, kuten lääketiede, hammaslääketiede, hoitotyö, kliinisen analyysin laboratoriot. Se takaa terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden turvallisuuden välttäen sairauksien leviämistä.

    <href = iskut