Kahvat tuovat kehon laskimoveren

oljet tuovat kehon laskimoveren

luolat ovat tärkeitä verisuonia, joilla on perustavanlaatuinen rooli ihmisen verenkiertoelimissä. He vastaavat laskimoveren kuljettamisesta takaisin sydämeen, missä se hapetetaan ja jaetaan koko vartaloon.

mitkä ovat hihnat?

luolat ovat kaksi suurta suonia, jotka ovat peräisin kehon eri osista ja tulevat yhteen sydämessä. Ne tunnetaan nimellä Ylä -Vena Cava ja Lower Vena Cava.

VEIA CAVA Superior </ H3>

Ylä Vena Cava vastaa laskimoveren tuomisesta ylävartalosta takaisin sydämeen. Se muodostuu sisäisten jugulaaristen suonien liitoksesta, jotka tyhjentävät veren päästä ja kaulasta, ja subklavies -suonet, jotka tyhjentävät veren yläraajoista.

alempi vena cava

Alempi laskimo on vastuussa laskimoveren tuomisesta kehon pohjasta takaisin sydämeen. Se muodostuu yhteisten iliakalujen liitoksesta, jotka tyhjentävät verta alaraajoista, ja lannerukimot, jotka tyhjentävät veren alaselästä.

On tärkeää korostaa, että laskimoveri on jo kulkenut kehon kudosten läpi ja jossa on runsaasti hiilidioksidia ja muita aineenvaihduntajätteitä. Se on otettava takaisin sydämeen happeaa ja jaettava uudelleen koko keholle.

Luolien lisäksi on myös muita suoneita, joilla on myös tärkeä rooli laskimotuotteessa, kuten keuhkojen suonet, jotka tuovat happettua verta keuhkoista takaisin sydämeen, ja sepelvaltimoiden suonet, jotka tyhjentävät veren veri itse sydän.

  1. Veia Cava Superior
  2. alempi vena cava
  3. Keuhkojen suonet
  4. Sepelvaltimoiden suonet
  5. laskimotyyppi
    funktio


    veia cava Superior tuo ylävartalon laskimoveren takaisin sydämeen
    Vena Dug Lower

    tuo laskimoveren kehon pohjasta takaisin sydämeen
    keuhkojen suonet Tuo happea veri keuhkoista takaisin sydämeen
    Sepelvaltimoiden laskimot tyhjennä oman sydämen veri

    ; Ilman niitä kehon asianmukainen toiminta olisi vaarantunut.

    Related Post

    <href = iskut