236 artikla

Related Post

236 artikla: Mitä aihetta koskeva laki sanoo?

Brasilian rikoslain 236 artikla käsittelee tärkeätä teemaa, joka aiheuttaa monia epäilyksiä: aktiivinen ja passiivinen korruptio. Tässä artikkelissa tutkimme, mitä laki sanoo tästä aiheesta, ja ymmärrämme seuraukset niille, jotka tekevät näitä rikoksia.

aktiivinen ja passiivinen korruptio: Määritelmät

Aktiivinen ja passiivinen korruptio on rikoksia, joita tarjotaan Brasilian rikoslaissa. Aktiivinen korruptio tapahtuu, kun joku tarjoaa, lupaa tai antaa virheellisen edun virkamiehelle saadakseen etuna vastineeksi. Passiivinen korruptio tapahtuu, kun virkamies pyytää, vastaanottaa tai hyväksyy tämän väärän edun.

Näitä rikoksia pidetään vakavina, koska ne vaarantavat etiikan ja moraalin julkishallinnossa, samoin kuin vahingoittavat maan kehitystä ja väestön luottamusta instituutioissa.

odotettavissa olevat rangaistukset

Brasilian rikoslain 236 artikla asettaa rangaistuksia niille, jotka harjoittavat aktiivista ja passiivista korruptiota. Aktiivisen korruption rangaistus vaihtelee 2–12 vuoden vankeuteen ja sakkoon. Passiivisen korruption rangaistus on 2–12 vuotta, myös sakko.

Lisäksi on tärkeää huomata, että nämä rikokset ovat täytäntöönpanokelvottomia ja epämiellyttävää, ts. Ei ole mahdollista maksaa takuita vastaan ​​vapaudessa, eikä rikollistoimien sammuttamiselle ei ole määräaikaa.

sosiaaliset ja taloudelliset seuraukset

aktiivisella ja passiivisella korruptiolla on vakavia vaikutuksia yhteiskunnalle ja maan talouteen. Kun julkiset resurssit poikkesivat tai käytetään väärin, väestö on heikentynyt, koska investoinnit välttämättömiin alueisiin, kuten terveys, koulutus ja turvallisuus, puuttuu.

Lisäksi korruptio tuottaa epäluottamus- ja epäuskojen ympäristön instituutioissa, mikä vaikuttaa maan demokratiaan ja vakauteen. Yritykset ovat myös heikentyneet, koska korruptio vaikeuttaa oikeudenmukaista ja avointa kilpailua.

  1. Korruption torjuminen
  2. Tutkimus ja rangaistus
  3. Koulutus ja tietoisuus
  4. korruption torjumiseksi on välttämätöntä, että yhteiskunnan, julkisen vallan ja vastuullisten laitosten välillä on yhteistä työtä. Sijoittaminen osallistujien tutkimukseen ja rangaistukseen on välttämätöntä näiden rikosten käytännön estämiseksi.

    Lisäksi on tärkeää investoida väestökoulutukseen ja tietoisuuteen, jotta kaikki ymmärtävät korruption vakavuuden ja ovat aktiivisia tekijöitä taistelussa tämän ongelman torjunnassa.

    mitat korruption torjumiseksi
    odotetut tulokset


    Läpinäkyvyys julkisissa tileissä Resurssien hallinta ja tarkastus
    Kontrolliryhmien vahvistaminen Suurempi tutkimus- ja rangaistustehokkuus
    Väestökoulutus ja tietoisuus Yhteiskunnan suurempi osallistuminen korruption torjumiseen

    Lisätietoja Brasilian korruptiosta

    Viitteet: </s ref>

    1. Laki nro 2 848, 7. joulukuuta 1940 – Brasilian rikoslaki
    2. Unionin yleinen ohjain (CGU)
    3. Kansainvälinen avoimuus