Liittovaltion perustuslain 231 artikla

Liittovaltion perustuslain 231 artikla: Alkuperäiskansojen suojaaminen

liittovaltion perustuslain 231 artikla on yksi tärkeimmistä laitteista, kun kyse on alkuperäiskansojen oikeuksien suojelemisesta Brasiliassa. Hän tunnustaa ja takaa intialaisille heidän sosiaalisen organisaationsa, tapansa, kielet, uskomukset ja perinteet sekä oikeudet maahan, jonka he perinteisesti miehittävät.

Suojaus alkuperäiskansojen oikeuksille

231 artiklassa todetaan, että alkuperäiskansojen alkuperäiset laki on perinteisesti miehittämillä mailla, jotka ovat pysyviä ja luovuttamattomia. Tämän säännöksen tarkoituksena on varmistaa alkuperäiskulttuurien säilyttäminen ja heidän elämäntapojensa ylläpitäminen.

Lisäksi artikkelissa todetaan, että valtion velvollisuus on ratkaista alkuperäiskansojen maat ja suojata ja kunnioittaa kaikkia heidän omaisuuttaan. Tämä suoja sisältää alkuperäiskansojen maissa esiintyvien luonnonvarojen säilyttämisen sekä takaa terveyden, koulutuksen ja muiden julkisten palvelujen saatavuuden.

alkuperäiskansojen rajaaminen

Alkuperäiskansojen rajaaminen on monimutkainen ja perustavanlaatuinen prosessi alkuperäiskansojen oikeuksien takuusta varten. Se koostuu niiden alueiden tunnistamisesta ja rajaamisesta, jotka on tarkoitettu intialaisten pysyvälle hallussapidolle ja yksinoikeudelle.

Jotta maa on rajattava alkuperäiskansojen, on välttämätöntä todistaa alkuperäiskansojen perinteinen ja jatkuva ammatti sekä sen kulttuurin ja toimeentulon säilyttämiselle. Rajauksen suorittaa kansallinen intialainen säätiö (Funai), ja niiden tulisi noudattaa teknisiä ja antropologisia kriteerejä.

suojan merkitys alkuperäiskansojen kanssa

Alkuperäiskansojen suojaaminen on välttämätöntä maan kulttuurisen ja ympäristön monimuotoisuuden säilyttämiselle. Intialaisilla on esi -isien tiedot luonnosta ja heillä on kestäviä käytäntöjä luonnonvarojen käytöstä.

Related Post

Lisäksi alkuperäiskansojen oikeuksien suojelu on historiallisen korvauksen muoto, koska alkuperäiskansot ovat joutuneet väkivallan ja sortojen uhreiksi koko Brasiliassa. Oikeuksien takaaminen on tapa tunnistaa ja arvostaa kulttuuriasi ja identiteettejäsi.

  1. alkuperäiskulttuurin säilyttäminen;
  2. Perinteisten elämäntapojen ylläpitäminen;
  3. Luonnonvarojen suojaaminen;
  4. Historiallinen korjaus;
  5. Kulttuurisen monimuotoisuuden arvostus.
  6. 231 artiklan HH> pääkohdat


    alkuperäiskansojen tunnustaminen;
    perinteisesti miehitettyjen maiden pysyvä ja luovuttamaton hallussapito;
    alkuperäiskansojen rajanvaltion velvollisuus;
    alkuperäiskansojen suojaaminen ja kunnioitus;
    terveyden, koulutuksen ja julkisten palvelujen saatavuus;
    Kulttuurin säilyttäminen ja alkuperäiskansojen elämäntavat.

    viite: liittovaltion perustuslaki