15 artikla liittovaltion perustuslaki

Related Post

Liittovaltion perustuslain 15 artikla: Poliittiset oikeudet

Mikä on liittovaltion perustuslain 15 artikla?

Liittovaltion perustuslain 15 artikla on yksi Brasilian kansalaisten poliittisten oikeuksien kanssa käsittelevistä säännöksistä. Se osoittaa olosuhteet, joissa henkilö voi menettää tai keskeyttää poliittiset oikeutensa.

Poliittiset oikeudet

Poliittiset oikeudet ovat demokratian perustavanlaatuisia ja takaavat kansalaisten osallistumisen maan poliittisessa elämässä. Niihin kuuluu äänioikeus ja äänestys, sekä osallistuminen poliittisiin puolueisiin ja julkisen viraston hallussaan.

näiden oikeuksien käyttö ei kuitenkaan ole ehdoton ja sitä voi olla rajoitettu tietyissä tilanteissa.

poliittisten oikeuksien menetys ja keskeyttäminen

Liittovaltion perustuslain 15 artikla vahvistaa seuraavat ehdot, joissa kansalainen voi menettää tai keskeyttää poliittiset oikeutensa:

  1. Naturalisaation peruuttaminen lopullisella tuomiolla;
  2. Brasilian kansalaisuuden peruuttaminen lopullisella tuomiolla;
  3. Rikosoikeus.
  4. Kieltäytyminen täyttämästä velvollisuutta kaikille asetetulle tai vaihtoehtoiselle hyötylle, taiteen mukaisesti. 5., viii;
  5. Hallinnollinen väärinkäytökset, taiteen mukaisesti. 37, § 4.
  6. Näitä ehtoja sovelletaan rangaistuksen muodossa tietyistä teoista, joita pidetään ristiriidassa poliittisten oikeuksien käytön kanssa.

    poliittisten oikeuksien menetyksen tai keskeyttämisen seuraukset

    Poliittisten oikeuksien menetys tai keskeyttäminen merkitsee äänestyksen mahdottomuutta, äänestystä, osallistumista poliittisiin puoluiin ja julkisen virkaan pitämisen hallussa. Se on eräänlainen rajoitus poliittisen kansalaisuuden käytölle.

    On tärkeää huomata, että poliittisten oikeuksien menetys tai keskeyttäminen ei vaikuta muihin liittovaltion perustuslaissa säädettyihin perusoikeuksiin ja takuihin.

    lopulliset näkökohdat

    Liittovaltion perustuslain 15 artikla vahvistaa olosuhteet, joissa kansalainen voi menettää tai keskeyttää poliittiset oikeutensa. Näitä ehtoja sovelletaan rangaistuksen muodossa tietyistä teoista, joita pidetään ristiriidassa poliittisten oikeuksien käytön kanssa. Poliittisten oikeuksien menetys tai keskeyttäminen merkitsee osallistumisen mahdottomuutta maan poliittiseen elämään.

    On välttämätöntä tuntea ja ymmärtää poliittisia oikeuksia käyttää kansalaisuutta täysimääräisesti ja osallistua oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

    Lähde: Brasilian liittovaltion perustuslaki </sé ref>