Artikkeli 142 72 tuntia

Related Post

artikla 142: 72 tuntia

liittovaltion perustuslain 142 artikla on yksi Brasilian oikeusjärjestelmän keskustetuimmista ja kiistanalaisimmista säännöksistä. Se käsittelee asevoimien roolia ja heidän suhteitaan demokratiaan ja kansalliseen turvallisuuteen.

Mitä 142 artikla sanoo?

Liittovaltion perustuslain 142 artiklassa todetaan, että armeijan, merivoimien ja ilmailun armeijan koostuvat asevoimat ovat pysyviä ja säännöllisiä kansallisia instituutioita, jotka on järjestetty hierarkian ja kurinalaisuuden perusteella tasavallan presidentin korkeimman auktoriteetin alaisuudessa.

Lisäksi 142 artiklassa todetaan myös, että asevoimien tehtävänä on kotimaan puolustaminen perustuslaillisten valtuuksien takuu ja minkä tahansa näiden lain ja määräyksen aloitteessa.

kiistanalaiset tulkinnat

artiklasta 142 on tullut useita tulkintoja vuosien varrella, etenkin poliittisen kriisin aikana. Jotkut väittävät, että se sallii sotilaallisen intervention institutionaalisen epävakauden tilanteissa, kun taas toiset väittävät, että heidän tavoitteensa on vain varmistaa maan turvallisuus ja vakaus.

On tärkeää huomata, että 142 artiklan tulkinta on monimutkainen kysymys ja että sitä on analysoitava Brasilian historiallisen ja poliittisen tilanteen valossa. Vuoden 1988 liittovaltion perustuslaki perusti demokraattisen hallinnon ja valtuuksien erottamisen, ja kaikkia yrityksiä tulkita näitä periaatteita pidetään perustuslain vastaisina.

Virheen tulkinnan seuraukset

142 artiklan virheellinen tulkinta voi johtaa vakaviin seurauksiin Brasilian demokratialle. Asevoimien käyttö poliittisiin tarkoituksiin tai sotilaallisiin interventioihin tilanteissa, jotka eivät sovi perustuslain asettamiin kriteereihin, voi johtaa institutionaalisiin takaiskuihin ja ihmisoikeuksien loukkauksiin.

Siksi on välttämätöntä, että yhteiskunta on tarkkaavainen ja valppaana suhteessa 142 artiklan tulkintoihin varmistaen, että sitä sovelletaan demokraattisten ja perustuslaillisten periaatteiden mukaisesti.

  1. Liittovaltion perustuslain 142 artikla
  2. Asevoimat ja sen tehtävä
  3. Kiistanalaiset tulkinnat
  4. Väärin tulkinnan seuraukset

  5. määritelmä


    merkityksestä ja soveltamisesta

    artikkeli 142 Liittovaltion perustuslain määräys, joka käsittelee asevoimien roolia
    asevoimat Pysyvät ja säännölliset kansalliset instituutiot, jotka koostuvat armeijasta, merivoimista ja ilmavoimista
    kiistanalaiset tulkinnat Erilaiset näkemykset artiklan 142
    Väärien tulkintojen seuraukset demokratian ja ihmisoikeuksien riskit

    takaisin yläosaan

    Lähde: Brasilian liittovaltion perustuslaki </sé ref>