Siviiliprosessin art.10

Art. 10 siviiliprosessilain

Siviiliprosessilain 10 artikla on tärkeä oikeudellinen määräys, joka käsittelee oikeusprosessissa osallistuvien osapuolten menettelykykyä. Tässä blogissa tutkimme tämän artikkelin sisältöä ja ymmärrämme sen merkityksen Brasilian oikeusjärjestelmässä.

-menettelykapasiteetti

Menettelyllinen kapasiteetti on henkilön kyky olla osapuolena oikeusprosessissa, toisin sanoen kantajaksi tai vastaajana. Tämä kapasiteetti on olennainen vaatimus prosessin pätevyydelle ja osapuolten käyttäminen oikeuksiensa ja velvollisuuksiensa ajan koko menettelyn ajan.

CPC: n 10 artikla

siviiliprosessilain 10 artiklassa todetaan, että “kyky olla osapuoli ja olla tuomioistuimessa määritetään kirjoittajan henkilön lain mukaan”. Tämä tarkoittaa, että henkilön menettelymahdollisuuksia säätelee maan lainsäädäntö, jossa hänellä on koti.

Tämä määräys on erittäin tärkeä, koska se varmistaa, että menettelytapauksen sääntöjä sovelletaan sen maan lainsäädännön mukaisesti, jossa henkilö on kotipaikka. Tämä välttää prosessissa varmistetaan lakien ja oikeudelliset varmuuden.

Käytännöllinen esimerkki:

Oletetaan, että brasilialainen henkilö on kotipaikka toisessa maassa ja haluaa nostaa oikeudenkäynnin Brasiliaan. Tässä tapauksessa tämän henkilön menettelymahdollisuudet määritetään sen maan lainsäädännöllä, jossa he ovat kotipaikkaa, ei Brasilian laissa.

Related Post

  1. Sovellettava lainsäädäntö
  2. Menettelykyky
  3. Kirjailijan kotipaikka
  4. maa
    lainsäädäntö


    Brasilia siviiliprosessikoodit
    toinen maa Paikallinen lainsäädäntö

    On tärkeää korostaa, että CPC: n 10 artiklassa ei sovelleta vain yksilöiden tapauksia, vaan myös oikeushenkilöitä. Toisin sanoen yritysten menettelymahdollisuudet määräävät myös sen maan lainsäädännön perusteella.

    <href = iskut