Liittovaltion perustuslain 25 taide

Related Post

liittovaltion perustuslain 25 taide

liittovaltion perustuslain 25 artikla on yksi tärkeimmistä laitteista Brasilian valtion organisaatiolle. Se käsittelee maan alueellista osastoa ja perustaa federatiivisten yksiköiden pätevyydet.

Aluedivisioona </ H2>

Brasilia on maa, joka on jaettu osavaltioihin, kunihin ja liittovaltion piiriin. 25 artiklassa todetaan, että unionilla, valtioilla, liittovaltion piirillä ja kunnalla on vastuu lainsäädännöstä alueelliseen osastoon liittyvistä asioista.

Federatiivisten yksiköiden pätevyydet

artikla 25 määrittelee myös kunkin federatiivisen kokonaisuuden pätevyydet. Unionilla on velvollisuus laina kansallisen edun mukaisista asioista, kuten kansallisesta puolustamisesta, ulkosuhteista ja siviilioikeudesta. Valtiot ovat päteviä lainsäädännössä alueellisista asioista, kuten yleistä turvallisuutta, koulutusta ja terveyttä. Kunnat ovat päteviä lainsäädännössä paikallisista kiinnostavista asioista, kuten julkinen liikenne, urbanismi ja ympäristö.

25 artiklan merkitys

Liittovaltion perustuslain 25 artikla on olennainen federatiivisten yksiköiden autonomian ja niiden välisen harmonian varmistamiseksi. Se vahvistaa kunkin taidot välttäen määrityskonflikteja ja varmistaa julkisten palvelujen tarjoamisen tehokkuuden.

Lisäksi 25 artikla on tärkeä myös vallan hajauttamisen ja väestön osallistumisen varmistamiseksi päätöksenteossa. Määrittelemällä pätevyydet valtioille ja kunnille liittovaltion perustuslaki sallii julkisen politiikan mukauttamisen paikallisiin tarpeisiin, edistämällä aluekehitystä ja sosiaalista osallisuutta.

  1. Unionin taidot
  2. Valtioiden osaamiset
  3. Kunnat kunnat
  4. Union
    valtiot
    kunnat


    National Defense

    julkinen turvallisuus julkinen liikenne
    ulkosuhteet koulutus Urbanismi
    siviilioikeus terveys ympäristö

    <a href=”https://www.constituicao.gov.br don Reference: Liittovaltion perustuslaki