umpendicitis mikä on

appendiciceis: Mikä on ja miten tunnistaa oireet

umpilisäke on sairaus, joka tapahtuu, kun liite, pieni putken muotoinen laukku, joka sijaitsee paksusuolessa, on tulehtunut. Tämä tulehdus voi aiheuttaa tukkeuma, kuten ulosteiden kertyminen tai kasvain, mikä johtaa bakteerien kertymiseen ja tartunnan kehittymiseen.

appendiciciSis -oireet

appendicitis -oireet voivat vaihdella henkilöille, mutta yleensä niihin sisältyy:

  • Intensiivinen vatsakipu, yleensä alkaen napa -alueelta ja siirtyen vatsan oikealle puolelle;
  • Ruokahalun menetys;
  • pahoinvointi ja oksentelu;
  • matala kuume;
  • Vatsan turvotus;
  • Kaasujen tai ulosteiden vaikeudet.

On tärkeää huomata, että kaikkia oireita ei ole kaikissa umpilisäiliön tapauksissa. Lisäksi joissakin tapauksissa oireet voivat olla kevyitä ja kehittyä vähitellen, mikä vaikeuttaa diagnoosia.

diagnoosi ja hoito

Impunsicitis -diagnoosi tehdään yleensä fyysisillä tutkimuksilla, kuten vatsapalastuksella, ja täydentävät tutkimukset, kuten verikokeet ja vatsan ultraääni. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen suorittaa tietokonetomografia diagnoosin vahvistamiseksi.

Impundicitis -hoito on kirurgista ja koostuu tulehtuneen liitteen poistamisesta appendencektomyksi kutsutussa toimenpiteessä. Leikkaus voidaan suorittaa perinteisen vatsan viillon tai laparoskopian avulla tapauksesta riippuen.

ehkäisy ja hoito

Appenditis -estämiseen ei ole erityistä tapaa, koska syytäsi ei ole vielä täysin ymmärretty. Jotkut varotoimenpiteet voivat kuitenkin auttaa vähentämään sairauden kehittymisen riskiä, ​​kuten terveellisten, kuiturikkaiden ruokavalion ylläpitäminen ja suoliston jakkaran kertymisen välttäminen.

Related Post

On myös tärkeää olla tietoinen oireista ja etsiä välitöntä lääkärinhoitoa, jos he puhuvat. Varhainen diagnoosi ja asianmukainen hoito ovat välttämättömiä vakavien komplikaatioiden, kuten liitteen repeämän, välttämiseksi.

  1. Viitteet:
  2. elämäni
  3. mayo-klinikka