ehkäisy, joka on paras

ehkäisy: Mikä on paras ehkäisymenetelmä sinulle?

Kun kyse on ehkäisystä, markkinoilla on useita vaihtoehtoja. Jokaisella henkilöllä on erilaisia ​​tarpeita ja mieltymyksiä, joten on tärkeää löytää sinulle parhaiten sopiva ehkäisymenetelmä. Tässä artikkelissa keskustelemme erityyppisistä ehkäisyvälineistä ja siitä, kuinka valita paras sinulle.

ehkäisytyypit

Saatavana on erityyppisiä ehkäisyvalmisteita, mukaan lukien ehkäisypillerit, liimat, injektiot, implantit, kohdunsisäiset laitteet (IUD) ja estemenetelmät, kuten kondomit. Jokaisella näistä menetelmistä on omat edut ja haitat, ja on tärkeää ottaa huomioon tekijät, kuten tehokkuus, mukavuus ja sivuvaikutukset valitsemalla sinulle paras menetelmä.

ehkäisypillerit

ehkäisypillerit ovat yksi suosituimmista ehkäisymenetelmistä. Ne sisältävät hormoneja, jotka estävät ovulaation ja tekevät kohdunkaulan limasta paksumman, mikä vaikeuttaa siittiöiden kulkemista. Ehkäisypillereitä on erityyppisiä, mukaan lukien yhdistelmä (sisältää estrogeenia ja progestiinia) ja minipulaatioita (jotka sisältävät vain progestiinia). On tärkeää puhua lääkärisi kanssa selvittääksesi, minkä tyyppinen pilleri on sinulle sopivin.

tarrat

ehkäisyliimat levitetään ihoon ja vapauttavat hormonit, jotka ovat samanlaisia ​​kuin ehkäisypillereissä. Niitä tulisi muuttaa viikoittain ja tarjota kätevä vaihtoehto niille, jotka eivät halua ottaa pilleriä joka päivä.

injektiot

ehkäisyinjektiot annetaan kolmen kuukauden välein ja sisältävät hormoneja, jotka estävät ovulaation. Ne ovat pitkäaikainen vaihtoehto ja voivat olla hyvä valinta niille, jotka eivät halua huolehtia pillerin ottamisesta päivittäin.

  1. Implantit
  2. diu
  3. estemenetelmät
  4. Edellä mainittujen menetelmien lisäksi on myös ehkäisyimplantteja, jotka ovat pieniä laitteita, jotka on asetettu ihon alle ja vapauttavat hormonit vähitellen, ja Deus, jotka ovat kohdussa asetettuja laitteita ja voivat olla kuparia tai hormonia. Estemenetelmät, kuten mies- ja naispuoliset kondomit, ovat myös suosittu vaihtoehto ja tarjoavat suojaa sukupuoliteitse tarttuvia sairauksia vastaan ​​ja estävät raskauden.

    menetelmä
    tehokkuus
    mukavuus
    sivuvaikutukset


    ehkäisypillerit korkea päivittäinen voi aiheuttaa pahoinvointia, mielialan vaihtelut
    tarroja korkea viikoittainen voi aiheuttaa ihon ärsytystä
    injektiot korkea joka kolmas kuukausi voi aiheuttaa kuukautisten epäsäännöllisyyksiä
    implantit korkea joka 3. vuosi voi aiheuttaa muutoksia kuukautiskierrossa
    diu korkea joka 3–10 vuotta voi aiheuttaa kouristuksia ja epäsäännöllisiä verenvuotoja
    estemenetelmät vaihtelee jokaisen seksuaalisen yhdynnän kanssa voi aiheuttaa ärsytystä tai allergiaa

    Parhaan ehkäisymenetelmän valitseminen sinulle riippuu monista tekijöistä, kuten terveydestäsi, elämäntyylistäsi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. On tärkeää keskustella lääkärisi kanssa saadaksesi opastusta ja löytää menetelmä, joka parhaiten vastaa tarpeitasi.

    <href = iskut