O’Que ja Cid

mikä on CID?

CID (kansainvälinen taudin luokittelu) on luokittelujärjestelmä, jota käytetään terveyssairauksien ja ongelmien kirjaamiseen ja kodifioimiseksi maailmanlaajuisesti. Maailman terveysjärjestön (WHO) kehittämä ICD on välttämätön työkalu epidemiologiaan, lääketieteelliseen tutkimukseen, terveydenhuollon suunnitteluun ja resurssien hallintaan.

<

h2> miten ICD toimii?

ICD käyttää aakkosnumeerisia koodeja sairauksien ja terveysongelmien luokitteluun. Jokainen koodi edustaa erityistä tilaa ja on järjestetty lukuihin, jotka kattavat eri terveysalueet. Esimerkiksi CID -luku I käsittelee tartuntatauteja, kun taas luku II käsittelee kasvaimia.

Related Post

Koodien lisäksi ICD tarjoaa myös yksityiskohtaisia ​​kuvauksia tiloista, mukaan lukien oireet, syyt ja hoidot. Tämä antaa terveydenhuollon ammattilaisille ymmärtää paremmin sairauksia ja helpottaa asianmukaista diagnoosia ja hoitoa.

<

h3> ICD: n merkitys </ H3>

ICD: llä on avainasemassa kansanterveydessä, joka tarjoaa yhteisen kielen viestinnälle ja sairauksien rekisteröintiä ympäri maailmaa. Se mahdollistaa terveystietojen vertailun ja analysoinnin maailmanlaajuisesti helpottamalla suuntausten tunnistamista, terveyspolitiikkojen toteuttamista ja resurssien jakamista.

Lisäksi ICD: tä käytetään tilastollisiin, epidemiologisiin ja tutkimustarkoituksiin. Se auttaa seuraamaan sairauksien esiintyvyyttä ja esiintyvyyttä, tunnistamaan riskitekijät ja arvioimaan lääketieteellisten toimenpiteiden tehokkuutta.

koodi -esimerkki:

  1. Tartuntatauti: ICD-10 A09
  2. pahanlaatuinen kasvain: CID-10 C50
  3. Sydän- ja verisuonisairaus: ICD-10 I25
  4. koodi
    kuvaus


    CID-10 A09 gastroenteritis ja tarttuva koliitti
    CID-10 C50 pahanlaatuinen rintakasvain
    cid-10 i25 iskeeminen sydänsairaus

    viite: WHO: n virallinen verkkosivusto CID: ssä