O’Hat Autismi

mikä on autismi?

autismi on kehityshäiriö, joka vaikuttaa ihmisen viestintään ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Sille on ominaista toistuvat käyttäytymismallit ja rajoitetut edut. Autismia pidetään spektrinä, mikä tarkoittaa, että häiriön painovoima ja ilmenemismuodot ovat erilaisia.

Autismin ominaisuudet

Autismin ominaispiirteet voivat vaihdella henkilöiden mukaan, mutta jotkut tärkeimmistä ovat:

  • Vaikeus kommunikoida suullisesti tai ei suullisesti;
  • Vaikeus sosiaalisten suhteiden perustamisessa ja ylläpitämisessä;
  • Toistuva ja stereotyyppinen käyttäytyminen;
  • Rajoitetut ja intensiiviset edut tietyissä aiheissa;
  • Aistien herkkyys, ja se voi olla yliherkkä tai hyposoitavissa aistien ärsykkeille.

diagnoosi ja hoito

Autismin diagnoosin tekevät terveydenhuollon ammattilaiset, kuten psykologit ja psykiatrit, havaitsemalla ihmisen käyttäytymistä ja heidän kehityshistoriansa analysointia. Autismille ei ole parannuskeinoa, mutta on olemassa erilaisia ​​hoitomenetelmiä, joiden tarkoituksena on parantaa autismin ihmisten elämänlaatua ja auttaa heitä kehittämään sosiaalisia ja viestintätaitoja.

vaikutus perheeseen ja yhteiskuntaan
autismi ei vaikuta vain diagnosoituun ihmiseen, vaan myös hänen perheensä ja koko yhteiskuntaan. Autismin saaneiden ihmisten perheenjäsenet kohtaavat usein emotionaalisia, taloudellisia ja sosiaalisia haasteita. Yhteiskunnan on myös mukauduttava varmistaakseen autismin saaneiden ihmisten osallisuuden ja tasa -arvoisen pääsyn mahdollisuuksille.

Autismin demystifiointi
On tärkeää demystifioida autismi ja torjua stereotypioita ja ennakkoluuloja. Autismin saaneilla ihmisillä on ainutlaatuiset taidot ja potentiaalit, ja on välttämätöntä arvostaa heidän panoksiaan yhteiskuntaan. Sisällyttäminen ja kunnioitus ovat välttämättömiä oikeudenmukaisemman ja egalitaarisemman yhteiskunnan edistämiseksi.

  1. Autismi: Mikä on ja miten tunnistaa
  2. Autismin hoidot ja hoidot
  3. Autismi lapsuudessa: hälytysmerkit
  4. Autismi ja koulun sisällyttäminen
  5. Related Post

    autismi
    kehityshäiriö


    viestintä
    sosiaalinen vuorovaikutus hafined
    toistuva käyttäytyminen lahjat

    autismin viittaukset