Ravistus

Related Post

Shake: Diakriittinen signaali käytöstä

trema, joka tunnetaan myös nimellä “kaksi palloa”, on diakriittinen merkki, jota käytetään portugalilaisessa kielessä osoittamaan “U”: n ääntäminen tietyillä sanoilla. Sen käyttö on kuitenkin ollut yhä harvinaisempaa ja on käytännössä käytöstä.

trem

alkuperä ja toiminta

Portugalilaisella kielellä esiteltiin ravistus osoittaakseen, että vokaali “U” on lausuttava erikseen sanoina, kuten “pingviini” ja “slängit”. Ennen vuoden 2009 loitsuuudistusta trem käytettiin useissa sanoissa, mutta sen käyttö on tällä hetkellä rajoitettu muutamiin tapauksiin.

trem

nykyinen käyttö

Uudistuksen oikeinkirjoituksen jälkeen ravista käytetään vain vieraissa sanoissa ja niiden johdannaisissa, kuten “Müller” ja “makkara”. Lisäksi Tremia käytetään myös oikeissa nimissä, kuten “Hübner” ja “Bündchen”. On kuitenkin tärkeää huomata, että sen käyttö on valinnaista ja monet ihmiset päättävät olla käyttämättä sitä.

ortografisen uudistuksen vaikutus

2009 Ortografinen uudistus toi useita muutoksia Portugalin kielelle, mukaan lukien Tremin poistaminen useilla sanoilla. Tämän muutoksen tarkoituksena oli yksinkertaistaa kirjoittamista ja tuoda oikeinkirjoitus lähemmäksi portugalilaisia ​​maastoja.

Kiistat ja kritiikki

Ravistuksen eliminointi aiheutti kiistoja ja kritiikkiä. Jotkut väittävät, että trem olisi pitänyt pitää sanoin “makkara” ja “pingviini”, koska niiden oikea ääntäminen voitaisiin sekoittaa ilman diakriittistä signaalia. Useimmat ihmiset sopeutuivat uusiin sääntöihin ja Trem päätyi putoamaan käytöstä.

  1. Sanat ravistamalla ennen kuin kirjoitusuudistus:
  2. sana
    esimerkki


    pingviini pingviinit
    makkara dinds
    chewhat Cheworms
  3. Sanat ravistamalla oikeinkirjoituksen jälkeen:
  4. sana
    esimerkki


    müller müllers
    makkara makkarat
    bündchen bündchens

    <href = iskut