Mikä on transsukupuolinen nainen

Related Post

mikä on transsukupuolinen nainen?

Transsukupuolinen nainen on henkilö, joka nimitettiin mieheksi syntymän yhteydessä, mutta joka tunnistaa ja asuu naisena. Tämä sukupuoli -identiteetti eroaa sukupuoli -identiteetistä, joka johtuu syntymänä fyysisten ominaisuuksien perusteella.

Sukupuoli -identiteetti

Sukupuoli -identiteetti on tapa, jolla ihminen tuntee ja tunnistaa suhteessa sukupuoleen. Se voi olla mies, naisellinen, yhdistelmä sekä tai edes mitään vaihtoehtoja. On tärkeää kunnioittaa ja tunnistaa kunkin yksilön sukupuoli -identiteetti.

Transsukupuoliset

Termiä “transsukupuolinen” käytetään kuvaamaan ihmisiä, joiden sukupuoli -identiteetti eroaa heille syntymän yhteydessä heille osoitetusta. Transsukupuolinen henkilö voi tunnistaa itsensä mieheksi, naiseksi, molemmat tai kumpikaan. Kyse on itsekäsityksestä, eikä se liity seksuaaliseen suuntautumiseen.

sukupuolensiirto

Sukupuolensiirto on prosessi, jolla transsukupuolinen henkilö asuu sukupuoli -identiteettinsä mukaan. Tähän voi liittyä fyysisiä muutoksia, kuten hormoniterapiaa tai seksuaalista uudelleensijoittamista, samoin kuin sosiaalisia muutoksia, kuten nimi ja pronominien muutos.

haasteet, joihin transsukupuoliset naiset

Transsukupuoliset naiset kohtaavat elämänsä erilaisia ​​haasteita, mukaan lukien syrjintä, ennakkoluulot ja väkivalta. Usein ne ovat transfobian tavoite ja heillä on vaikeuksia käyttää riittäviä terveyspalveluita, työllisyyttä ja asuntoa. On tärkeää taistella kaikkien ihmisten osallistavamman ja kunnioittavamman yhteiskunnan puolesta heidän sukupuoli -identiteetistään riippumatta.

  1. Syrjintä
  2. ennakkoluulot
  3. Väkivalta
  4. haasteet
    esimerkkejä


    syrjintä Palvelujen kieltäminen, kuten lääketieteellinen hoito
    ennakkoluulo loukkaavat kommentit ja negatiiviset stereotypiat
    väkivalta häirintä, fyysinen aggressio ja jopa murhat

    <href = iskut