Mikä on koskematon Intiassa

Related Post

Mikä on koskematon Intiassa?

Intiassa on kastijärjestelmä, joka jakaa yhteiskunnan eri ryhmiin, määrittäen sosiaalisen aseman ja kunkin yksilön mahdollisuudet. Tässä järjestelmässä koskemattomia, joita kutsutaan myös nimellä dalitit, pidetään sosiaalisen hierarkian alhaisimpana.

<

h2> Ketkä ovat koskemattomuudet?

koskemattomat ovat niitä, jotka ovat Intian kastijärjestelmän alimmalla tasolla. Niitä pidetään saastaiseksi ja ne on erotettu muusta yhteiskunnasta. Historiallisesti koskemattomuudet olivat vastuussa epäpuhtaiden työstä, kuten julkisten käymälöiden puhdistaminen, ruumiiden käsitteleminen ja nahkatyön työskenteleminen.

syrjintä ja sosiaalinen syrjäytyminen

koskemattomat kohtaavat syrjintää ja sosiaalista syrjäytymistä eri elämänalueilla. Ne ovat kiellettyjä osallistumasta samoihin temppeleihin kuin Yläkastiin jäsenillä, heillä on rajoitettu pääsy koulutukseen ja heiltä usein evätään kunnolliset työpaikat. Lisäksi koskemattomat kärsivät väkivallasta ja väärinkäytöksistä, usein ilman rangaistuksia hyökkääjille.

vaikutus koskemattomien elämään

Syrjinnällä ja sosiaalisella syrjäytymisellä on merkittävä vaikutus koskemattomien elämään. Heillä on korkea köyhyys, peruspalvelujen, kuten juomaveden ja sanitaation, saatavuuden puute, ja niiden elinajanodote on alhaisempi verrattuna muihin kastoihin. Lisäksi koulutus- ja työllistymismahdollisuuksien puute rajoittaa tulevaisuuden mahdollisuuksiasi.

Pyrkimykset syrjinnän torjumiseksi

Huolimatta haasteista, joihin koskemattomat kohtaavat, syrjinnän torjumiseksi ja tasa -arvon edistämiseksi jatketaan ponnisteluja. Lakia täytetään koskemattomien oikeuksien ja myönteisten toimintaohjelmien suojelemiseksi koulutus- ja työllistymismahdollisuuksien tarjoamiseksi.

  1. Käsitteiset suojelulakit
  2. Vahvistavat toimintaohjelmat
  3. Sosiaaliset organisaatiot ja liikkeet
  4. haasteet, joihin koskemattomat
    Pyrkimykset syrjinnän torjumiseksi


    Ne

    Peruspalvelujen pääsyn puute
    väkivalta ja väärinkäyttö myöntävät toimintaohjelmat
    köyhyys ja mahdollisuuksien puute Sosiaaliset organisaatiot ja liikkeet

    <href = iskut