Mikä on fyysinen spektri

Related Post

mikä on fyysinen spektri?

Fyysinen spektri on fysiikan alueen perustavanlaatuinen käsite, joka viittaa valon hajoamiseen eri väreissä tai aallonpituuksilla. Tämä hajoaminen suoritetaan prisman tai diffraktioverkon nimisen laitteen kautta.

<

h2> Kuinka fyysinen spektri toimii?

Kun valkoinen valo kulkee prisman tai diffraktioverkon läpi, se taitetaan ja erotetaan eri väreihinsä. Tämä johtuu siitä, että jokaisella värillä on tietty aallonpituus, ja kun se kulkee läpinäkyvän väliaineen, kuten prismalasin läpi, nämä värit ohjataan eri kulmille.

Siten fyysinen spektri koostuu värisarjasta, joka vaihtelee punaisesta violettiin, kulkee oranssin, keltaisen, vihreän, sinisen ja indigon läpi. Nämä värit tunnetaan näkyvänä spektrinä, koska ne ovat värejä, joita voimme nähdä silmillemme.

fyysiset spektrisovellukset

Fyysisen spektrin tutkimuksessa on useita sovelluksia eri tietoalueilla. Joitakin esimerkkejä ovat:

  1. Tähtitiede: Fyysisen spektrin kautta tähtitieteilijät voivat analysoida tähtien ja galaksien lähettämää valoa niiden kemiallisesta koostumuksesta ja lämpötilasta.
  2. Lääketiede: Fyysistä spektriä käytetään kuvatutkimuksissa, kuten magneettikuvauskuvauksessa, saadakseen tietoa ihmiskehon kudoksista.
  3. Televiestintä: Fyysistä spektriä käytetään radio-, televisio- ja Internet -signaalien välityksellä, mikä mahdollistaa etäviestintä.
  4. väri


    punainen 650 – 700
    oranssi 590 – 620
    keltainen 570 – 590
    vihreä 495 – 570
    sininen 450 – 495
    anil 420 – 450
    violetti 380 – 420

    <href = iskut