Mikä on sumerilainen

mikä on sumeria?

Sumerium oli muinainen sivilisaatio, joka asui Mesopotamian alueella, joka tunnetaan tällä hetkellä nimellä Irak, välillä 3500 eKr. – 2000 eKr. He olivat vastuussa yhden historian ensimmäisistä kirjoitusmuodoista, tunnetaan nimellä Cuneiform Writing. P>

cuneiform kirjoittaminen

cuneiform -kirjoittaminen tehtiin savilevyillä kiilanmuotoisella kynällä levyjen tekemiseen. Tämä kirjoitusmuoto koostui symboleista, jotka edustivat sanoja, ääniä ja käsitteitä. Sumerit käyttivät tätä kirjoitusta tietojen kirjaamiseen kaupasta, laeista, uskonnosta ja muista arjen näkökohdista.

sumerilainen kulttuuri

sumerilainen kulttuuri oli toistaiseksi edistynyt. He kehittivät maatalouden kastelujärjestelmän, rakensivat kaupunkeja vaikuttavalla arkkitehtuurilla ja loivat järjestäytyneen yhteiskunnan sosiaalisiin luokkiin. Lisäksi sumerit olivat myös tähtitieteen, matematiikan ja lääketieteen pioneereita.

sumerian uskonto

sumerilainen uskonto oli polyteistista, ts. He uskoivat useisiin jumaliin. He uskoivat, että jumalat hallitsivat kaikkia elämän näkökohtia maataloudesta säähän. Sumeriläiset rakensivat sikuraatit, nimeltään sikuraatit palvomaan jumaliaan ja suorittivat rituaaleja ja tarjouksia jumalallisen suojan varmistamiseksi.

Sumerian vaikutus

sumerian sivilisaatiolla oli suuri vaikutus Mesopotamian ja myöhempien sivilisaatioiden alueella. Audios, babylonialaiset ja assyrialaiset hyväksyivät monia Sumerian kulttuurin näkökohtia. Lisäksi muut alueen sivilisaatiot hyväksyivät Cuneiform -kirjoittamisen.

  1. sumerit olivat vastuussa yhden historian ensimmäisistä kirjoitusmuodoista.
  2. Cuneiform -kirjoittaminen tehtiin savilevyillä.
  3. sumerilainen kulttuuri edistettiin toistaiseksi.
  4. sumerilainen uskonto oli polyteististä.
  5. Sumerian sivilisaatiolla oli suuri vaikutus Mesopotamian alueelle.
  6. näkökohdat
    kuvaus


    cuneiform kirjoittaminen Sumerien kehittämä kirjoitusmuoto.
    kulttuuri Edistynyt toistaiseksi kehityksen kanssa eri alueilla.
    uskonto polyteistinen, jumalien palvonta temppeleissä, nimeltään sikuraatit.
    vaikutus suuri vaikutus Mesopotamian ja myöhempien sivilisaatioiden alueella.

    viite