Mikä on järkevää

mikä on ääni?

ääni on eräänlainen energian muoto, jonka korvat havaitsevat. Se tuotetaan, kun värähtelevä lähde, kuten kitaran köyttä tai äänikarjaa, tekee myös sen ympärillä olevat ilmamolekyylit värähtelevät. Nämä värähtelyt välittävät ääniaaltojen ääni, jotka saavuttavat korvat ja aivomme tulkitsevat ne ääninä.

<

h2> Kuinka ääni tuotetaan?

ääni voidaan tuottaa monin tavoin. Joitakin esimerkkejä ovat:

Related Post

  • Kun osumme esineeseen, kuten rumpu;
  • Kun puhumme tai laulamme;
  • Kun soitinta kosketetaan;
  • Kun eläin säteilee äänen, kuten linnun nurkka;
  • Kun ajoneuvo kulkee suurella nopeudella;
  • jne.

miten ääni etenee?

ääni etenee aaltojen muodossa. Näitä aaltoja kutsutaan ääniaaltoiksi. Ne liikkuvat kaikkiin suuntiin äänilähteestä, kuten vedessä leviävät ympyrät, kun heitämme kiveä. Ääniaallot tarvitsevat materiaalin väliaineen levittämiseen, kuten ilma, vesi tai kiinteä esine.

Kun ääniaallot saavuttavat korvat, ne aiheuttavat korvakorun kalvon Viber. Nämä värähtelyt siirretään keskikorvan osiclesiin, jotka vahvistavat ääntä ja lähettävät sen sisäkorvalle. Sisäkorvassa värähtelyt muunnetaan sähköisiksi signaaleiksi, jotka lähetetään aivoille kuulonhermon läpi. Aivoissa ääni tulkitaan ja pidetään jotain mitä voimme kuulla.

uteliaisuus:

Tiesitkö, että ääni etenee nopeammin kiinteissä väliaineissa kuin nestemäisessä tai kaasumaisessa väliaineessa? Tämä johtuu siitä, että kiinteän väliaineen hiukkaset ovat lähempänä toisiaan, jolloin ääniaallot voivat liikkua nopeammin.

  1. Luettelon ensimmäinen kohde
  2. Toinen kohde luettelossa
  3. Kolmas kohde luettelossa
  4. nimi
    ikä


    João 25
    Maria 30

    linkki esimerkkiin