rasittaa mitä on

Related Post

mikä on kanta?

CEPA on biologisessa luokituksessa käytetty taksonominen yksikkö organismin variantin, kuten bakteerien, virusten tai sienten, variantin. Sille on ominaista, että sillä on erilaiset geneettiset ominaisuudet kuin saman organismin muut muunnelmat.

kannan ominaisuudet

Kanta voidaan tunnistaa spesifisten ominaisuuksien, kuten sen morfologian, fysiologian, biokemian ja genetiikan avulla. Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää erottamaan yksi kanta toisesta ja myös sen evoluution ja käyttäytymisen tutkimiseen.

Kantojen tyypit

Kantoja on erityyppisiä, kyseisestä kehosta riippuen. Esimerkiksi virusten tapauksessa kannat voidaan luokitella niiden kyvyn saastuttamisen mukaan tai aiheuttaa erilaisia ​​oireita samassa isännässä.

Bakteerien tapauksessa kannat voidaan luokitella niiden vastustuskyvyn mukaan, kyky tuottaa toksiineja tai aiheuttaa tiettyjä sairauksia.

kantojen merkitys

Kantojen tutkimus on erittäin tärkeä tartuntatautien, kuten flunssa, tuberkuloosin ja COVID-19, ymmärtämisessä. Analysoimalla kantojen geneettisiä ominaisuuksia, on mahdollista tunnistaa infektion alkuperä, seurata sen leviämistä ja kehittää tehokkaampia ehkäisy- ja hoitostrategioita.

Lisäksi kantoja käytetään myös rokotteiden ja lääkkeiden tuotannossa, koska eri kantoilla voi olla erilaisia ​​immuunivasteita ja herkkyys tietyille lääkkeille.

  1. Esimerkki viruksen kannasta: SARS-CoV-2
  2. Esimerkki bakteerien kannasta: Escherichia coli
  3. Esimerkki sienen kannasta: Candida albicans
  4. kanta
    ominaisuudet


    SARS-CoV-2 Virus, joka on vastuussa COVID-19
    Escherichia coli ihmisen suolistossa löydetyt bakteerit
    Candida albicans sieni aiheuttaa sieni -infektioita

    <href = iskut