O’Que ja sato

Related Post

mikä on kobrere?

-kumppani, joka tunnetaan myös nimellä Herpes-Zoster, on virustauti, joka aiheuttaa kivuliaita ihottumia ja kuplia iholla. Sen aiheuttaa varicella-zoster-virus, sama virus, joka vastaa kananpoxista.

peittoalueen oireet

sadon oireet voivat vaihdella henkilöittäin, mutta yleensä sisältävät:

  • voimakas kipu vaurioituneella alueella;
  • kutina ja polttava tunne;
  • punainen iho ja rakkuloita;
  • väsymys ja yleinen pahoinvointi;
  • matala kuume;
  • Päänsärky.

kattavuuden hoito

Jamamerkkiin liittyy yleensä viruslääkkeiden käyttö oireiden keston ja vakavuuden vähentämiseksi. Lisäksi kipulääkkeitä ja ajankohtaisia ​​voiteita voidaan suositella kivun ja kutinan lievittämiseksi.

CoVmerin ehkäisy

Paras tapa estää ruiskutus on rokotuksen kautta. Herpes-zoster-rokote on saatavana ja sitä suositellaan yli 50-vuotiaille ihmisille. Lisäksi terveellisen immuunijärjestelmän ylläpitäminen ja suoran kontaktin välttäminen tartunnan saaneiden ihmisten kanssa voi myös auttaa vähentämään taudin urakointiriskiä.

kattavuuskomplikaatiot </ mpan>

Vaikka suurin osa Cripper -tapauksista on ratkaistu ilman komplikaatioita, joillakin ihmisillä voi kehittyä vakavampia komplikaatioita, kuten postherpeettinen neuralgia, mikä on jatkuva kipu, joka voi kestää kuukausia tai jopa vuosia ihottuman katoamisen jälkeen.

  1. posterpeettinen neuralgia;
  2. Toissijaiset iho -infektiot;
  3. silmäongelmat;
  4. enkefaliitti;
  5. Meningiitti.
  6. hoito
    ehkäisy
    komplikaatiot


    Posterpeettinen neuralgia, sekundaariset iho -infektiot, silmäongelmat, enkefaliitti, meningiitti

    Viruslääkkeet, kipulääkkeet, ajankohtaiset voiteet rokotus, ylläpitä terveellistä immuunijärjestelmää, vältä suoraa kosketusta tartunnan saaneiden ihmisten kanssa

    <href = iskut