O’Cuer

Related Post

mitkä ovat ristiretket?

ristiretket olivat sarja armeijan retkikuntia, jotka tapahtuivat 11. ja kolmastoista vuosisadalla, tavoitteena palauttaa muslimien hallitsemisen Pyhä maa (Jerusalem). Katolinen kirkko järjesti nämä kampanjat, ja niihin osallistuivat tuhannet eurooppalaiset kristityt.

ristiretkien alkuperä

ristiretkien liike alkoi yhdennentoista vuosisadan lopulla, kun paavi Urban II kutsui kristittyjä yhdistämään pyhässä sodassa jatkaakseen Jerusalemia. Tämän kutsun motivaatio oli sekä uskonnollinen että poliittinen, sillä kirkko yritti laajentaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa.

ristiretkien kehittäminen

Lähes 200 vuoden aikana on tapahtunut useita ristiretkiä, joista jokaisella on erityiset erityispiirteet ja tavoitteet. Esimerkiksi ensimmäinen ristiretki oli menestynein, mikä johti kristittyjen Jerusalemin valloittamiseen. Neljäs ristiretki ohjasi lopulta alkuperäisen tavoitteensa ja johti Konstantinopolin vetäytymiseen.

ristiretkien vaikutus

ristiretkillä oli merkittävä vaikutus sekä Eurooppaan että Lähi -itään. Eri kulttuurien ja uskontojen välisen kontaktin edistämisen lisäksi nämä retkikunnat auttoivat myös kaupan ja talouden kehitykseen Euroopassa. Ristiretket leimasivat kuitenkin myös kristittyjen ja muslimien väliset väkivalta, uskonnollinen suvaitsemattomuus ja konfliktit.

ristiretket Legacy

Ristiryhmien perintöä keskustellaan edelleen historioitsijat. Vaikka jotkut väittävät, että nämä retkikunnat olivat epäonnistuneet uskonnollisten tavoitteidensa suhteen, toiset korostavat kestävää vaikutustaan ​​Euroopan historiaan ja kulttuuriin. Lisäksi ristiretket jättivät syvät merkit kristittyjen ja muslimien välisiin suhteisiin, jotka ovat edelleen nykyään.

  1. Ensimmäinen ristiretki
  2. Toinen ristiretki
  3. Kolmas ristiretki
  4. Neljäs ristiretki
  5. Lasten ristiretki
  6. ristiretki
    vuosi


    Ensimmäinen ristiretki 1096-1099
    toinen ristiretki 1147-1149
    Kolmas ristiretki 1189-1192
    Neljäs ristiretki 1202-1204
    Lasten ristiretki 1212

    <href = iskut