Neuvostoliitto lähetti kuinka monta koiraa tilaan

Related Post

Neuvostoliitto lähetti kuinka monta koiraa avaruuteen?

Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen välinen avaruuskilpailu oli yksi kylmän sodan silmiinpistävimmistä tapahtumista. Molemmat maat kilpailivat saavuttaakseen tärkeät maamerkit avaruustutkimuksessa, ja yksi näistä välitavoitteista oli eläinten lähettäminen avaruuteen.

koirat avaruudessa

Ennen ihmisten lähettämistä avaruuteen, tutkijoiden oli testattava avaruusmatkan vaikutukset eläviin olentoihin. Koirat valittiin ensimmäisiksi eläimiksi, jotka lähetettiin avaruuteen heidän fysiologisen muistutuksensa vuoksi.

Neuvostoliitto oli edelläkävijä tällä alalla, lähettäen useita koiria avaruusmatkoille. Nämä koirat koulutettiin tukemaan avaruusolosuhteita, kuten vakavuuden puute ja säteilyaltistuminen.

tunnetuimmat koirat

Neuvostoliiton avaruuteen lähettämien koirien joukossa jotkut tulivat tunnetuiksi tehtävistään. Yksi tunnetuimmista on Laika, koira, joka lähetettiin Sputnik 2: n avaruusaluksella 3. marraskuuta 1957. Valitettavasti Laikan operaatiolla ei ollut onnellinen loppu, koska ajan tekniikka ei sallinut eläinten turvallista paluuta planeetta.

Muita kuuluisia koiria ovat Belka ja Strelka, jotka lähetettiin avaruuteen 19. elokuuta 1960 ja palasivat turvallisesti maahan. Näistä koirista tuli ensimmäiset elävät olennot, jotka kiertävät planeettaa ja palasivat elossa.

  1. laika
  2. Belka
  3. Strelka
  4. alueellisten koirien perintö

    Avaruuteen lähetettyjen koirien uhraus oli perustana alueellisen hyödyntämisen edistämiselle. Näiden tehtävien aikana kerätyt tiedot auttoivat tutkijoita ymmärtämään paremmin avaruusmatkan vaikutuksia ihmiskehoon ja kehittämään turvallisempia tekniikoita tulevia miehitettyjä tehtäviä varten.

    nykyään avaruuskoirat muistetaan avaruustutkimuksen sankareiksi. Heidän panoksensa olivat perustavanlaatuisia tieteen edistymiselle ja ihmisten valloittamiselle.

    viitteet:

    1. nasa
    2. bbc
    3. historia

    4. Aiheeseen liittyvät artikkelit: