Murrosikä kuinka vanha

Related Post

kiinnitys kuinka vanha?

murrosikä on siirtymävaihe lapsuuden ja aikuisuuden välillä, jota leimaavat erilaiset fyysiset, emotionaaliset ja sosiaaliset muutokset. Mutta loppujen lopuksi kuinka vanha hän alkaa?

Nuoren koti

murrosikä on yleensä alkamassa 10–12 -vuotiaita tytöille ja pojille 12–14 vuotta. On kuitenkin tärkeää korostaa, että jokainen henkilö on ainutlaatuinen ja murrosikäisen alku voi vaihdella geneettisten, ympäristö- ja yksittäisten tekijöiden mukaan.

fyysiset muutokset

Yksi murrosiän pääpiirteistä on kehossa tapahtuvat fyysiset muutokset. Tässä vaiheessa on olemassa seksuaalisten elinten kehitys, tyttöjen rintojen kasvu, häpykarvojen ja aksillaarien kasvu molemmissa sukupuolissa, luiden kiihtynyt kasvu, muun muassa.

On tärkeää korostaa, että jokainen henkilö kokee nämä muutokset ainutlaatuisella tavalla ja omalla ajallaan.

Fyysisten muutosten lisäksi murrosikä on myös emotionaaliset ja sosiaaliset muutokset. Tämän vaiheen aikana nuoret käyvät läpi identiteettihakuprosessin, kysymyksiä itsestään ja ympäröivästä maailmasta ja kokevat uusia kokemuksia ja haasteita.

Perhe- ja ammatillinen tuki

On välttämätöntä, että murrosikäisillä on perheidensä ja terveydenhuollon ammattilaisten tuki ja seuranta tässä vaiheessa. Avoin vuoropuhelu, kunnioitus ja ymmärrys ovat välttämättömiä nuorten kohtaamiseen nuorten haasteisiin terveellisellä ja turvallisella tavalla.

  1. Etsi tietoja murrosiästä;
  2. Keskustele vanhempiesi tai huoltajien kanssa;
  3. Etsi terveydenhuollon ammattilainen selventämään epäilyjäsi;
  4. Liity tukiryhmiin;
  5. Ole tietoinen varoitusmerkeistä, kuten äkilliset muutokset käyttäytymisessä tai masennuksen oireissa;
  6. Pidä huolta fyysisestä ja mielenterveydestäsi;
  7. Hyödynnä tätä vaihetta löytääksesi kiinnostuksenkohteesi ja taitosi;
  8. Pidä hauskaa ja nauti murrosikäistä!
  9. Nuorten elementit
    kuvaus


    fyysiset muunnokset Muutokset kehossa, kuten rintojen kasvu, häpykarvakasvu ja aksillaarinen, nopea luun kasvu.
    emotionaaliset muutokset Etsi identiteetti, kysymyksiä itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta, uusien kokemusten ja haasteiden kokeilu.
    perhe- ja ammatillinen tuki Avoin vuoropuhelu, kunnioitus ja ymmärrys perheen mukaan ja seuraa terveydenhuollon ammattilaisten.

    <href = iskut