Mikä on swot

mikä on SWOT?

SWOT -analyysi on strateginen hallintatyökalu, jonka avulla voit tunnistaa yrityksen vahvuudet ja heikkoudet sekä ulkoisen ympäristön mahdollisuudet ja uhat. SWOT on lyhenne englanninkielisessä merkityksessä vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet (mahdollisuudet) ja uhat.

Kuinka tehdä SWOT -analyysi?

SWOT -analyysin suorittamiseksi sinun on noudatettava joitain vaiheita:

  1. Vahvuuksien tunnistaminen: ovat yrityksen sisäisiä ominaisuuksia, jotka korostavat sitä kilpailuun suhteessa. Se voi olla muun muassa tuotteen laatu, tiimin asiantuntemus, tuotemerkin maine.
  2. Heikkouksien tunnistaminen: ovat sisäisiä ominaisuuksia, jotka voivat vahingoittaa yritystä. Se voi olla muun muassa taloudellisten resurssien puute, ryhmäkoulutuksen puute, tuotteiden huono laatu.
  3. Mahdollisuudet: ovat suuntaukset ja ulkoiset tilanteet, joita yritys voi käyttää. Se voi olla uusien markkinoiden avaaminen, suotuisan lainsäädännön muutos, tietyn tuotteen kysyntä.
  4. Tunnista uhat: ovat ulkoisia suuntauksia ja tilanteita, jotka voivat vahingoittaa yritystä. Se voi olla uusien kilpailijoiden pääsy, epäsuotuisan lainsäädännön muutos, muun muassa tietyn tuotteen kysynnän lasku.
  5. Esimerkki SWOT -analyysistä:


    Vahvuudet
    heikkoudet


    mahdollisuudet Uusien markkinoiden laajennus Sijoituspääoman puute
    uhat Kansainväliset kilpailijoiden panokset Taloudellinen epävakaus

    Tässä esimerkissä yritys on todennut, että sillä on vahva huomautus uusien markkinoiden laajentamismahdollisuuksien, mutta heikkona kohtaan sijoituspääoman puute. Lisäksi se on tunnistanut tuotteiden kysynnän kansainvälisillä markkinoilla mahdollisuutena, mutta uhkana päästä kansainvälisiin kilpailijoihin ja taloudelliseen epävakauteen.

    <href = iskut