Mikä on SITIO: n tila

Related Post

mikä on sivuston tila?

Sivuston osavaltio on poikkeuksellinen toimenpide, jota säädetään maan perustuslaissa, jonka avulla hallitus voi rajoittaa henkilökohtaisia ​​oikeuksia ja vapauksia vakavien julkisten järjestyksen häiriöiden tilanteissa. Se on valtion puuttumisen muoto turvallisuuden ja vakauden varmistamiseksi kriisin aikana.

miten sivuston tila toimii?

Kun piirityksen osavaltio määräsi, hallituksella on erityisiä valtuuksia ryhtyä toimiin, joita ei yleensä sallita. Tähän sisältyy ihmisten levityksen rajoitus, perustavanlaatuisten oikeuksien keskeyttäminen, kuten ilmaisunvapaus ja kokous, sekä lupa pidätysten ja hakujen suorittamiseen ilman tuomioistuimen määräystä.

Tasavallan presidentti määrää piirityksen osavaltion sodan tapauksissa, vakavassa kansallisen vaikutuksen levottomuudessa tai julkisessa onnettomuudessa. Päätöksensä mukaan presidentti on pyyntö kansalliselle kongressille, jonka on hyväksyttävä toimenpide ehdottoman enemmistön avulla.

Mitkä ovat sivuston tilan vaikutukset?

Paikan tilan vaikutukset voivat vaihdella kunkin maan lainsäädännön mukaan. Yleensä tänä aikana viranomaiset ovat laajentaneet valtuuksia turvallisuuden ja julkisen järjestyksen varmistamiseksi. Tähän voi kuulua asevoimien mobilisointi, kosketuksen keräysten asettaminen, lehdistölle sensuuri ja ilmenemismuotojen ja lakkojen kielto.

On kuitenkin tärkeää huomata, että sivuston tila ei ole pysyvä toimenpide. Sillä on määrätty määräaika ja se on peruutettava heti, kun kriisitilanne on hallittu.

esimerkki sivustotilasta:

Äskettäinen esimerkki piirityksen osavaltiosta oli, että Rio de Janeiron kaupungissa vuonna 2018 liittovaltion julkisen turvallisuuden puuttumisen aikana. Tänä aikana asevoimat ottivat valtion turvallisuuden hallinnan väkivallan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi.

  1. Rio de Janeiron alueen aikana toteutetut toimenpiteet:
  2. Poliisin toiminnan tehostaminen;
  3. Ohjausviestien asentaminen eri alueilla;
  4. Verenkierron rajoitus tietyillä alueilla;
  5. Lisääntynyt poliisivoimat kaduilla;
  6. Haut ja kouristukset kodeissa ja kaupallisissa laitoksissa.
  7. Sítio -tila
    hätätila


    poikkeuksellinen mitta ennaltaehkäisevä mittaus
    oikeudet ja vapauden rajoitukset standardien joustavuus
    Määrätty kriisitilanteissa Määrätty välittömän riskin tilanteissa

    <href = iskut

    Lähde: Liittovaltion perustuslaki </ Sé