Mikä on orjakauppa

Related Post

Mikä on orjakauppa?

orjakauppa oli yksi ihmiskunnan historian pimeimmistä luvuista. Se, joka tunnetaan myös nimellä orjakauppa, se oli järjestelmä, joka sisälsi miljoonien afrikkalaisten vangitsemisen, kuljetuksen ja myynnin, joka orjuutetaan Amerikassa, etenkin 16. ja 1800 -luvun välillä.

Negreiron kaupan alkuperä ja kehitys

orjakauppa alkoi kuudennentoista vuosisadan aikana, kun eurooppalaiset alkoivat tutkia ja kolonisoida Amerikkaa. Kun työvoiman on työskenneltävä sokerin, tupakan, puuvillan ja muiden viljelmien istutusten kanssa, kolonisaattorit näkivät afrikkalaisissa orjien lähteen.

Afrikkalaiset afrikkalaiset vangitsivat heidän syntymämaissa afrikkalaiset kauppiaat, jotka myivät ne eurooppalaisille vastineeksi aseista, kudoksista, alkoholijuomista ja muista tuotteista. Nämä afrikkalaiset kuljetettiin sitten epäinhimillisissä olosuhteissa orja -alusten kellareissa, ylittäen Atlantin valtameren matkalla, joka tunnetaan nimellä “Middle Pass”.

orja -olosuhteet

afrikkalaisia ​​orjia käsiteltiin tavaroina ilman oikeuksia tai vapautta. Heille tehtiin raskasta työtä kolonisaattorien istutuksissa, kaivoksissa ja taloissa, kärsivät väärinkäytöksistä, kidutuksesta ja jatkuvista nöyryytyksistä.

Ne, jotka selvisivät matkasta ja työoloista, asuivat usein epävarmoissa olosuhteissa, huddled Senzalasissa ilman asianmukaista pääsyä ruokaan, hygieniaan ja lääketieteelliseen hoitoon.

orjakaupan vaikutukset

orjakaupalla oli syvällinen vaikutus Amerikan historiaan ja kulttuuriin. Orjuus myötävaikutti Brasilian, Yhdysvaltojen ja Karibian kaltaisten maiden taloudelliseen kehitykseen, mutta aiheutti myös sosiaalista eriarvoisuutta, rasismia ja väkivaltaa.

Lisäksi orjakauppa aiheutti valtavan ihmisen kärsimyksen, ja miljoonat afrikkalaiset olivat revitty heidän perheistään ja yhteisöistään, menettäen vapauden ja kärsivät fyysisestä ja psykologisesta väärinkäytöstä.

  1. Orjakaupan poistaminen
  2. Orjakaupan perintö
  3. Rasismin ja syrjinnän torjunta
  4. vuosi
    maa
    orjakaupan poistaminen


    1807 Yhdistynyt kuningaskunta orjakaupan kielto
    1831 Brasilia orjakaupan kielto
    1865 Yhdysvallat Orjuuden loppu

    <href = iskut