Mikä on kyynistä

mikä on kyynistä?

termiä “kyyninen” käytetään usein kuvaamaan epärehellistä, tekopyhää tai jotka osoittavat vilpittömyyden puutteen niiden asenteissa. Kynisyyden käsite ylittää kuitenkin tämän yksinkertaistetun määritelmän ja sillä on rikas ja monimutkainen tarina.

kyynisyyden alkuperä

kyynisyyden juuret muinaiskreikkalaisessa filosofiassa, tarkemmin sanottuna filosofisessa koulussa, joka tunnetaan nimellä Cynics. Sokrates -opetuslapsen Antisthenesin perustama, tämän koulun päätavoite oli hyveen etsiminen ja sosiaalisten yleissopimusten vapauttaminen.

kyynikot uskoivat, että onnellisuus ja viisaus liittyivät suoraan aineellisten nautintojen luopumiseen ja yksinkertaisen ja aiton elämäntavan omaksumiseen. He halveksivat sosiaalisia normeja ja yrittivät elää ihmisluonnon mukaan huolehtimatta muiden mielipiteistä.

kyynisyys nykyaikaisessa yhteiskunnassa

Nykyisessä tilanteessa termiä “kyyninen” käytetään usein kuvaamaan ihmisiä, jotka toimivat itsekkyyttä, manipuloivia tai jotka eivät välitä toimiensa seurauksista. Näitä ihmisiä voidaan pitää epärehellisinä, tuntemattomina tai jopa julmina.

On kuitenkin tärkeää korostaa, että kyyninen asenne ei ole aina negatiivinen. Joissakin tapauksissa kyyninen voi olla eräänlainen suoja- tai itsensä säilyttäminen vaikeiden tai epäreilujen tilanteiden edessä. Lisäksi kyynisyys voi olla myös kriittinen asenne sosiaalisiin yleissopimuksiin ja vakiintuneisiin arvoihin.

kyynisen käyttäytymisen ominaisuudet:

  1. Sosiaalisten normien halveksunta;
  2. Vilpittömyyden puute;
  3. epäluottamus muiden aikomuksiin;
  4. Ironista ja sarkasmia;
  5. Välinpitämättömyys toimintasi seurauksista.
  6. Related Post

    ominaisuudet
    esimerkkejä


    Sosiaalisten normien halveksunta Ohita etiketin säännöt muodollisella illallisella
    Vilpittömyyden puute valehteleminen saadaksesi henkilökohtaisia ​​etuja
    Epäily muiden aikomuksista ajatella, että jokaisella on toinen aikomus
    ironia ja sarkasmi Tee happoja vitsejä muille
    välinpitämättömyys heidän toimintansa seurauksista Älä välitä päätöksiesi kielteisistä vaikutuksista

    On tärkeää korostaa, että kyyninen käyttäytyminen voi vaihdella kulttuurisen ja sosiaalisen kontekstin mukaan. Mitä yhdessä kyynistä yhdessä yhteiskunnassa voidaan pitää normaalina toisessa.

    <href = iskut