Mikä on kaikki

Related Post

mikä on Todes?

Todes on termi, jota käytetään viittaamaan kaikkiin ihmisiin sukupuolesta riippumatta. Se on osallistava kielen muoto, joka pyrkii estämään pronominien ja termien käytön, jotka vahvistavat sukupuolen stereotypioita tai poistamaan ei-binaarisia ihmisiä.

osallistavan kielen merkitys

osallistava kieli on olennainen sukupuolten tasa -arvon edistämiseksi ja kunkin yksilöiden identiteettien monimuotoisuuden kunnioittamiseksi. Käyttämällä termejä, kuten “Todes”, tunnustamme ja validoimme ihmisten olemassaolon, jotka eivät sovi perinteisiin sukupuoliluokkiin.

miten osallistavaa kieltä käytetään?

osallistavan kielen käyttämiseksi on tärkeää välttää pronominien ja termien käyttöä, jotka ovat yksinomaan miehiä tai naisia. Sen sijaan, että käyttäisimme esimerkiksi “IT” tai “IT”, voimme käyttää neutraaleja pronomineja, kuten “Elle” tai “ELU”. Lisäksi on tärkeää välttää yleistyksiä ja sukupuolen stereotypioita viitaten ihmisryhmiin.

esimerkki:

Sen sijaan, että sanoisimme “opiskelijoiden on toimitettava työnsä”, voimme sanoa “ihmisten on toimitettava työnsä”.

Toinen tapa käyttää osallistavaa kieltä on symbolin “+” käyttäminen sukupuolen jälkeen, kuten “pojat+tytöt” tai “opiskelijat+opiskelijat”. Tämä osoittaa, että kaikki ihmiset ovat mukana heidän tyylilajistaan ​​riippumatta.

  1. Käytä neutraaleja pronomineja;
  2. Vältä yleistyksiä ja stereotypioita;
  3. Käytä “+” -symbolia sisällyttääksesi kaikki.

  4. merkitys


    Todes termi viittasi kaikkiin ihmisiin heidän genreistään riippumatta.
    osallistava kieli kielen muoto, jolla pyritään välttämään pronominien ja termien käyttöä, jotka vahvistavat sukupuolen stereotypioita tai poistamaan ei-binaarisia ihmisiä.
    neutraalit pronominit pronominit, joilla ei ole sukupuolen konnotaatiota, kuten “Elle” tai “ELU”.

    <href = iskut