Mikä on intialainen

Related Post

mikä on intialainen?

Intialainen on termi, jota käytetään viittaamaan alkuperäiskansoihin, toisin sanoen alkuperäiset etniset ryhmät, jotka asuvat tietyillä alueilla ennen eurooppalaisten kolonisaattoreiden saapumista. Näillä kansolla on oma kulttuurinsa, kielensä ja perinteensä, joita pidetään tiettyjen maantieteellisten alueiden ensimmäisinä asukkaina.

termin “intialainen”

alkuperä

Termi “intialainen” syntyi väärinkäsityksestä eurooppalaisista navigaattoreista, jotka heidän saapuessaan Amerikkaan uskoivat saapuneensa Intiaan. Siksi he kutsuivat alkuperäiskansoja “intialaisiksi” uskoen olevansa Intiassa.

alkuperäiskansojen Brasiliassa

Brasiliassa on useita alkuperäiskansoja, joilla on erilaisia ​​kieliä, tapoja ja perinteitä. Intian kansallisen säätiön (Funai) mukaan maassa on tällä hetkellä yli 300 alkuperäiskansojen etnistä.

alkuperäiskulttuurin säilyttämisen merkitys

Alkuperäiskulttuurin säilyttäminen on erittäin tärkeää, koska näillä kansakunnilla on esi -isien tieto luonnosta, perinteisestä lääketiedeestä, kestävistä maataloustekniikoista muun muassa. Lisäksi on välttämätöntä kunnioittaa ja arvostaa maassa läsnä olevaa kulttuurista monimuotoisuutta.

haasteet, joihin alkuperäiskansojen kohtaaminen

Alkuperäiskansat kohtaavat erilaisia ​​haasteita, kuten alueiden menetys, väkivalta, syrjintä ja saatavuuden puute peruspalveluihin, kuten terveyteen ja koulutukseen. Alkuperäiskansojen rajaamisen taistelu ja näiden kansojen oikeuksien kunnioittaminen ovat tärkeitä ohjeita niiden selviytymisen ja kulttuurisen säilyttämisen varmistamiseksi.

Alkuperäiskansojen uteliaisuudet

  1. Brasiliassa on erilaisia ​​alkuperäiskansojen etnisiä ryhmiä, jokaisella on oma kielensä ja kulttuurinsa.
  2. Alkuperäiskansoilla on kunnioitus ja harmonia luonnon kanssa.
  3. Jotkut alkuperäiskansojen heimot elävät edelleen erikseen, ilman yhteyttä ei -alkuperäiskansojen yhteiskuntaan.
  4. Alkuperäiskansojen taide sisältää runsaasti symbolismia ja edustaa kulttuurisen ilmaisun muotoa.
  5. alkuperäiskulttuurin säilyttäminen

    Alkuperäiskulttuurin säilyttäminen on kaikkien vastuulla. On tärkeää arvostaa ja kunnioittaa kulttuurista monimuotoisuutta, torjua ennakkoluuloja ja tukea aloitteita, jotka edistävät alkuperäiskansojen oikeuksien osallisuutta ja kunnioittamista.

    viitteet:

    1. funai – kansallinen intialainen säätiö
    2. alkuperäiskansojen kansoissa
    3. kuva: pexels </>