Mikä on haikai

mikä on haikai?

Haikai on muoto perinteisestä japanilaisesta runosta, jolle on ominaista sen lyhyys ja yksinkertaisuus. Se koostuu kolmesta jakeesta, ensimmäisestä ja kolmannesta viidellä tavulla ja toisella seitsemällä tavulla. Haikai pyrkii vangitsemaan luonnon hetken tai tunteen tiiviin ja objektiivisella tavalla.

haikai -alkuperä

haikai juuret Haikussa, vanhemmassa runousmuodossa, joka syntyi Japanissa kuudennentoista vuosisadan aikana. Haiku koostui 17 tavusta, jaettuna kolmeen riviin 5, 7 ja 5 tavusta. Ajan myötä Haiku kääntyi ja tuli Haikai, ja säkeillä 5, 7 ja 5 tavua.

haikai -ominaisuudet

Haikaiissa on joitain silmiinpistäviä piirteitä, jotka erottavat sen muista runouden muodoista. Lyhyyden ja yksinkertaisuuden lisäksi Haikai pyrkii vangitsemaan luonnon tai tunteen objektiivisesti käyttämättä monimutkaisia ​​metafooria tai lukuja. Haikai arvostaa myös tarkkaavaista havaintoa ja yhteyttä luontoon.

esimerkki haikai:

Related Post

lintu laulaa
Kirsikan haarassa
Kevät saapuu

Haikai on runouden muoto, jota kaiken ikäiset ihmiset voivat arvostaa. Sen yksinkertaisuus ja kauneus lumoavat ja inspiroivat monia runoilijoita ympäri maailmaa.

  1. haikai
  2. haiku
  3. Japanilainen runous

  4. määritelmä


    haikai perinteinen japanilainen runous, joka koostuu kolmesta jakeesta 5, 7 ja 5 tavusta.
    haiku Perinteinen japanilainen runous, joka koostuu kolmesta 17 tavun jakeesta.
    Japanilainen runous kirjallinen genre, joka kattaa Japanista peräisin olevat runouden eri muodot.

    <href = iskut