Mikä on DNS -palvelin

mikä on DNS -palvelin?

DNA (verkkotunnusjärjestelmä) -palvelin on olennainen osa Internet -infrastruktuuria. Se vastaa verkkotunnusten kääntämisestä IP -osoitteiksi, jolloin käyttäjät voivat käyttää sivustoja kirjoittamalla vain verkkotunnuksen.

<

h2> Kuinka DNS -palvelin toimii?

Kun käyttäjä kirjoittaa verkkotunnuksen selaimeen, DNS -palvelin laukaistaan ​​löytääksesi tätä verkkotunnusta vastaavaa IP -osoitetta. DNS -palvelin kuuluu tietokantasi saadaksesi nämä tiedot ja palauttaa IP -osoitteen käyttäjän selaimeen.

Related Post

DNS -palvelin toimii palvelinhierarkiassa. Siellä on juuri DNS -palvelimia, korkeatasoisia verkkotunnuspalvelimia (TLD) ja arvovaltaisia ​​verkkotunnuspalvelimia. Jokaisella näistä palvelimista on vastuu tallentaa tietoja verkkotunnuksista ja niiden vastaavista IP -osoitteista.

miksi DNS -palvelin on tärkeä?

DNS -palvelin on kriittinen Internetin toiminnan kannalta. Ilman sitä olisi tarpeen muistaa kaikkien vierailujen sivustojen IP -osoitteet, mikä olisi erittäin vaikeaa ja epäkäytännöllistä. DNS -palvelin yksinkertaistaa tätä prosessia, jolloin käyttäjät voivat käyttää sivustoja vain kirjoittamalla verkkotunnuksen.

Lisäksi DNS -palvelin on tärkeä myös Internetin turvallisuuden ja suorituskyvyn kannalta. Se auttaa estämään tietojenkalasteluhyökkäykset ja haitalliset uudelleenohjaukset varmistaen, että käyttäjät on suunnattu oikeisiin ja luotettaviin sivustoihin.

Kuinka määrittää DNS -palvelin?

DNS -palvelimen kokoonpano voi vaihdella käyttöjärjestelmän ja käytetyn ohjelmiston mukaan. DNS -palvelimen määritystiedostoa on yleensä tarpeen muokata ja lisätä oikeat tulot haluttuihin verkkotunnuksiin.

On myös verkkotunnuksen isännöintipalveluita, jotka tarjoavat DNS -palvelimen kokoonpanon yksinkertaistetulla tavalla, jolloin käyttäjät voivat hallita verkkotunnuksiaan ja DNS -tietueita helpommin.

DNS -palvelimien päätyypit

  1. Rekursiivinen DNS -palvelin: Vastuu muiden DNS -palvelimien kuulemisesta käyttäjän pyytämien tietojen hankkimiseksi.
  2. Auktoriteetti DNS -palvelin: Vastuu tietyn verkkotunnuksen tietojen tallentamisesta ja sen toimittamisesta pyydettäessä.
  3. Cache DNS -palvelin: Vastuu muilta DNS -palvelimilta saatujen tietojen väliaikaisesti tulevien kyselyjen nopeuttamiseksi.
  4. DNS -palvelintyyppi
    funktio


    Rekursiivinen Katso muut DNS -palvelimet
    AUVOTTI Tallenna tiedot verkkotunnuksesta
    välimuisti Tallenna väliaikaisesti tiedot

    <href = iskut