Mikä on DNS -palvelin

Related Post

Mikä on DNS -palvelin?

Verkkotunnusjärjestelmä (DNS) -palvelin on olennainen osa Internet -infrastruktuuria. Se vastaa verkkotunnusten kääntämisestä IP -osoitteiksi, jolloin käyttäjät voivat käyttää sivustoja kirjoittamalla vain verkkotunnuksen.

Kuinka DNS -palvelin toimii?

DNS -palvelin toimii Internetin puhelinhakemistona. Kun kirjoitat verkkotunnuksen selaimeen, kuten “www.exemplo.com”, DNS -palvelin on vastuussa tämän verkkotunnuksen vastaavan IP -osoitteen löytämisestä.

Kun kirjoitat verkkotunnuksen, tietokoneesi lähettää pyynnön lähimpään DNS -palvelimeen. Tämä palvelin tarkistaa, jos sinulla on pyydetyn verkkotunnuksen käännöstiedot. Jos ei, se välittää pyynnön muille DNS -palvelimille, kunnes IP -osoite löytyy.

miksi DNS -palvelin on tärkeä?

DNS -palvelin on tärkeä, koska se yksinkertaistaa tapaa, jolla pääsemme verkkosivustoihin Internetissä. Sen sijaan, että meidän on muistettava numerosarja (IP -osoite), voimme yksinkertaisesti kirjoittaa verkkotunnuksen ja DNS -palvelin vastaa vastaavan IP -osoitteen löytämisestä.

Lisäksi DNS -palvelin vastaa myös verkkotunnuksista, kuten MX -tietueista (vastuussa sähköpostien lähettämisestä) ja SPF: n (vastaa sähköpostien todentamisesta) tietueiden tallentamisesta.

Kuinka määrittää DNS -palvelin?

DNS -palvelimen kokoonpano voi vaihdella käyttöjärjestelmän ja käytetyn ohjelmiston mukaan. Yleensä on tarpeen muokata DNS -palvelimen määritystiedostoa ja lisätä tarvittavat tietueet isännöidyille verkkotunnuksille.

On myös verkkotunnuksen isännöintipalveluita, jotka tarjoavat DNS -palvelimen kokoonpanon yksinkertaistetulla tavalla, jolloin voit hallita DNS -tietueita graafisen rajapinnan kautta.

Mitkä ovat DNS -palvelimen tyypit?

DNS -palvelimia on erityyppisiä, jokaisella on omat ominaispiirteensä ja toiminnot. Jotkut päätyypeistä ovat:

  1. Auktoriteetti DNS -palvelin: Vastuu verkkotunnuksen tietojen tallentamisesta ja DNS -kyselyjen vastaamisesta.
  2. Rekursiivinen DNS -palvelin: Vastuu muiden DNS -palvelimien kuulemisesta pyydettyjen tietojen löytämiseksi.
  3. ;

    DNS -palvelintyyppi
    funktio


    Autratiivinen DNS -palvelin Tallenna verkkotunnustiedot ja vastaa DNS -kyselyihin
    Rekursiivinen DNS -palvelin Tee neuvottelut muille DNS -palvelimille löytääksesi pyydetyt tiedot
    DNS Cache Server Säilytä välimuistissa DNS -kyselyt, jotka on jo tehty

    <href = iskut