Liittovaltion perustuslain 5 artikla 2 artikla

Liittovaltion perustuslain 5 artikla – kohta 2

liittovaltion perustuslain 5 artikla on yksi Brasilian tärkeimmistä oikeudellisista säännöksistä. Se käsittelee Brasilian kansalaisten perusoikeuksia ja takuita. Tässä artikkelissa analysoimme 5 artiklan 2 kohtaa, joka käsittelee tiettyä oikeutta. Ymmärretään, mitä tämä esine sanoo ja kuinka tärkeä se on yhteiskunnalle.

artiklan

kohta 2.

liittovaltion perustuslain 5 artiklan 2 kohta toteaa, että “kukaan ei ole velvollinen tekemään tai jättämättä jotain, mutta lain perusteella”. Tämä esine takaa laillisuuden periaatteen, joka on yksi oikeusvaltion pilareista.

Tämä periaate tarkoittaa, että ketään ei voida velvoittaa tekemään jotain tai jättämättä jotain, ellei ole laki, joka määrää tämän velvollisuuden. Tämä takaa yksilöllisen vapauden ja estää valtiota käyttämästä mielivaltaista valtaa kansalaisten suhteen.

Lisäksi 5 artiklan 2 kohta osoittaa myös, että ketään ei voida rangaista paitsi lain nojalla. Tämä tarkoittaa, että ketään ei voida tuomita tai kärsiä rangaistuksista ilman rangaistusta koskevaa lakia.

5 artiklan 2 kohdan 2 merkitys

5 artiklan 2 kohta on erittäin tärkeä yksilöllisten oikeuksien takuun ja oikeusvaltion toiminnan kannalta. Se estää valtion vallan käytön mielivaltaisesti ja varmistaa, että kaikkia kansalaisia ​​kohdellaan lain mukaisesti.

Tämä esine on myös perustavanlaatuinen oikeudelliselle varmuudelle, koska se osoittaa, että ketään ei voida rangaista ilman lakia, joka säädetään tästä rangaistuksesta. Tämä välttää valtion väärinkäytöt ja varmistaa, että kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisia ​​ja tasa -arvoisia.

Lyhyesti sanottuna liittovaltion perustuslain 5 artiklan 2 kohta on välttämätöntä henkilökohtaisten oikeuksien suojelemiseksi ja oikeusvaltion toiminnasta. Se takaa yksilöllisen vapauden ja estää valtion valtaa käyttämästä mielivaltaisesti. Lisäksi se varmistaa laillisen varmuuden ja tasa -arvon lain edessä.

  1. Liittovaltion perustuslaki
  2. 5 artikla
  3. Kohta 2
  4. Related Post

    viitteet:

    1. liittovaltion perustuslaki