Juo paljon koliikkia, mitä tehdä

Related Post

Kuinka vapauttaa koliikki vauvoissa

vauvojen koliikki on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa epämukavuutta sekä vauvalle että vanhemmille. Onneksi on olemassa useita toimenpiteitä, jotka voidaan toteuttaa kolikoiden lievittämiseksi ja auttaa vauvaa tuntemaan olonsa paremmaksi. Tässä artikkelissa tutkimme joitain näistä toimenpiteistä ja tarjoamme hyödyllisiä vinkkejä vauvojen kolikoiden käsittelemiseen.

Mikä on vauvojen koliikki?

vauvojen koliikkia on ominaista usein voimakkaasta ja lohduttamattomasta itkusta, joka yleensä esiintyy myöhään iltapäivällä tai illalla. Nämä jaksot voivat kestää useita tunteja, ja niihin voi liittyä oireita, kuten levottomuus, vatsan jäykkyys ja kaasut.

Mikä aiheuttaa vauvojen koliikkia?
Vauvojen koliikin tarkka syy on edelleen tuntematon, mutta teorioita on useita. Jotkut asiantuntijat uskovat, että koliikki voi johtua ruuansulatusongelmista, kuten kaasut tai laktoosi -intoleranssi. Toiset uskovat, että tekijät, kuten ruuansulatusjärjestelmän kypsyyttä, aistien herkkyys ja emotionaalinen epämukavuus, voivat olla rooli.

toimenpiteet vauvojen koliikin lievittämiseksi:

  1. Vatsahieronta: Pehmeä hieronta vauvan vatsassa voi auttaa lievittämään koliikkia. Käytä pyöreitä liikkeitä myötäpäivään kaasujen läpikulun stimuloimiseksi.
  2. Vatsassa sijaitseva sijainti: Vauvan asettaminen sylissäsi tai litteä pinta voi auttaa lievittämään koliikkia.
  3. Kamomillatetee: Kamomillateellä voi olla rauhoittavia ominaisuuksia ja auttaa lievittämään vauvojen koliikkaa. Ota yhteys lastenlääkäriin ennen teetä tarjoamista vauvallesi.
  4. Oikea imetys: Jos imetit, varmista, että vauva tekee oikean kahvan ja tyhjentää jokaisen rinnan kokonaan.
  5. Stimulaation vähentäminen: Ympäristön pitäminen rauhallisena ja hiljaisena koliikkisuojan aikana voi auttaa rauhoittamaan vauvan.
  6. On tärkeää muistaa, että jokainen vauva on ainutlaatuinen ja voi reagoida eri tavalla näihin mittauksiin. Jos koliikki jatkuu tai pahenee, on suositeltavaa kysyä lastenlääkäriltä yksityiskohtaisempaa arviointia varten.

    mitat vauvojen koolilaisten lievittämiseksi
    kuvaus


    vatsan hieronta Suorita pehmeä hieronta vauvan vatsassa kaasujen kulun stimuloimiseksi.
    valehteleva kivitysasento laita vauva syliinsä tai litteä pinta koolin lievittämiseksi.
    kamomilla teetä tarjoa kamomilla teetä vauvalle kuultuaan lastenlääkäriä.
    oikea imetys varmista, että vauva tekee oikean kahvan ja tyhjentää jokaisen rinnan kokonaan imetyksen aikana.
    Stimuluksen vähentäminen Pidä ilmakehän rauhallinen ja hiljainen koliikkarien aikana.

    Lisätietoja vauvojen koliikista

    Viitteet: </s ref>

    1. Mayon klinikka. (2021). KOLIIKKI. Haettu https://www.mayoclinic.org/doseas-conditions/colic/sympts- Syyt/SYC-20371074
    2. Kansallinen terveyspalvelu. (2021). Koliikki vauvoissa. Haettu https://www.nhs.uk/conditions/colic/