Julkisen hallinnon mikä on

<

h1> julkinen hallinto: Mikä on ja miten se toimii?

Julkinen hallinto on erittäin tärkeä aihe minkä tahansa maan toiminnassa. Se on läsnä kaikilla hallintotasoilla, kuntasta liittovaltion kanssa, ja se vastaa julkisten palvelujen asianmukaisen toiminnan ja hallituksen politiikkojen toteuttamisen varmistamisesta.

<

h2> Mikä on julkinen hallinto?

Julkinen hallinto voidaan määritellä joukko toimintoja ja prosesseja, joiden tarkoituksena on hallita julkisia resursseja ja varmistaa laatupalvelujen tarjoaminen väestölle. Se kattaa sekä julkisten virastojen hallinnan että julkisen politiikan toteuttamisen.

Yksi julkishallinnon perusperiaatteista on avoimuus, toisin sanoen tilien tarjoaminen ja tiedon levittäminen yhteiskunnalle. Lisäksi julkishallinnon tulisi perustua tehokkuuteen, tehokkuuteen ja talouteen, ja se etsii aina käytettävissä olevien resurssien parhaita käyttöä.

Kuinka julkinen hallinto toimii?

Julkinen hallinto työskentelee hierarkkisesti, ja sillä on erilaiset valta- ja vastuutasot. Esimerkiksi Brasiliassa meillä on liittovaltion, osavaltion ja kunnallinen julkinen hallinto, jokaisella on sen erityiset ominaisuudet.

Julkisen hallinnon elimet on jaettu kolmeen valtuuteen: toimeenpanevaan, lainsäädäntö- ja oikeuslaitokseen. Toimeenpanoosasto vastaa julkisen politiikan toteuttamisesta ja resurssien hallinnasta. Lainsäädäntövalta on vastuussa lakien luomisesta ja toimeenpanoviranomaisten valvonnasta. Oikeuslaitos on vastuussa lakien ja konfliktien ratkaisun soveltamisesta.

Lisäksi julkishallinnolla on useita valvontaelimiä, kuten tilintarkastajien tuomioistuimia, joilla on tehtävä valvoa julkisten resurssien soveltamista ja varmistaa hallinnollisten tekojen laillisuus.

julkishallinnon pääpiirteet:

  1. Hierarkia ja voimienjako;
  2. Läpinäkyvyys ja vastuu;
  3. laillisuus ja persoonallisuus;
  4. Hallinta ja tarkastus;
  5. Etsi tehokkuutta ja tehokkuutta.
  6. Related Post

    julkishallinnon elimet
    määritykset



    Executive Power Julkisten politiikkojen ja resurssien hallinnan toteuttaminen
    lainsäädäntövoima Lakien luominen ja toimeenpanotoimien hallinta
    oikeuslaitos lakien ja konfliktien ratkaisun soveltaminen

    Julkinen hallinto on laaja ja monimutkainen teema, joka sisältää julkisen hallinnon eri näkökohdat. Se on olennaista valtion asianmukaiselle toiminnalle ja väestölle välttämättömien oikeuksien ja palveluiden takuille.

    <href = iskut