Aurora mitä ja

aurora: Mikä se on?

aurora on luonnollinen ilmiö, joka esiintyy maan polaarisilla alueilla. Tunnetaan myös nimellä “Aurora Boreal” pohjoisella pallonpuoliskolla ja “eteläisen Auroran” eteläisellä pallonpuoliskolla, tämä taivaan värikkäiden valojen osoitus on seurausta auringonlasien hiukkasten ja maallisen ilmakehän välillä.

miten aamunkoitto?

Kun aurinko säteilee ladatut hiukkaset, kuten elektronit ja protonit, kohti maata, ne houkuttelevat planeettamme magneettikentän. Nämä hiukkaset seuraavat kohti napoja, joissa magneettikenttä on voimakkaampaa.

Kun ne lähestyvät maan ilmakehää, kuormitetut hiukkaset ovat vuorovaikutuksessa nykyisten kaasujen, kuten hapen ja typen, kanssa. Tämä vuorovaikutus aiheuttaa valon päästöjä, mitä näemme boreaalisena tai eteläisenä Aurorana.

aurora -ominaisuudet

aurorassa on eri värejä, kuten vihreä, punainen, sininen ja violetti. Nämä värit ovat seurausta ilmakehässä olevien erilaisilla kaasuilla varattujen hiukkasten vuorovaikutuksesta.

Related Post

Lisäksi aamunkoitteen muoto ja voimakkuus voivat vaihdella. Joskus on mahdollista tarkkailla valoalueita, jotka liikkuvat nopeasti taivaan läpi, kun taas toisissa aamunkoitto voi tuntua staattisemmalta ja diffuusisemmalta.

uteliaisuudet Aurora


    ;

  1. Austral Aurora on yleisempi alueilla lähellä Etelämantereen napapiiriä, kuten Australiassa ja Uudessa -Seelannissa.
  2. Aurora -intensiteetti liittyy aurinkoaktiivisuuteen. Suuremman aurinkoaktiivisuuden aikana aurorat ovat yleensä voimakkaampia ja näkyviä alemmilla leveysasteilla.
  3. maa
    sijainti


    Norja tromsø
    Ruotsi abisko
    Kanada keltaknife
    Australia Tasmania
    Uusi -Seelanti dunedin

    <href = iskut