Art 830 CPC

Related Post

Art 830 CPC: Ymmärrä, mitä siviiliprosessilause sanoo sovittelun kuulemisessa

Sovittelun kuulemistilaisuus on tärkeä hetki siviilioikeudellisissa menettelyissä, koska juuri tässä vaiheessa osapuolilla on mahdollisuus hakea sopimusta ennen oikeudellisen riidan menemistä. Siviiliprosessilain (CPC) 830 artikla laatii ohjeet tämän kuulemisen hallussapitoon.

Mitä CPC: n 830 artikla sanoo?

CPC: n 830 artikla toteaa, että toimissa, joilla on objektinsa oikeus tai jossa osapuolet voivat kuljettaa, tuomarin on nimettävä sovittelun kuuleminen. Tällä yleisöllä on päätavoite etsiä ystävällistä ratkaisua konfliktiin, mikä välttää pitkittyneen oikeusprosessin tarvetta.

830 artiklan ainoa kappale toteaa myös, että sovittelun kuulemistilaisuus voidaan hylätä, jos molemmat osapuolet ilmaisevat nimenomaisesti kiinnostuksen sovittelussa tai jos tuomari ymmärtää, että sopimukseen ei ole mahdollista.

Kuinka sovittelun kuulo toimii?

Sovittelun kuulemistilaisuudessa on tuomari, jolla on välittäjän rooli osapuolten välillä. Kuulemistilaisuudessa osapuolilla on mahdollisuus paljastaa väitteensä ja yrittää päästä molemmille tyydyttävään sopimukseen.

On tärkeää huomata, että sovittelun kuuleminen on vuoropuhelun ja neuvottelujen hetki, ei tuomio. Tuomari ei tee päätöstä tapauksen ansioista tässä vaiheessa, vaan etsiä yksimielisyyttä.

sovittelun kuulemisen edut

Sovittelun kuulemistilaisuudella on useita etuja prosessiin osallistuville osapuolille. Jotkut näistä eduista ovat:

  1. Aika- ja resurssien säästöt: Kun haet sopimusta ennen oikeuslaitosta, osapuolet säästävät aikaa ja taloudellisia resursseja.
  2. Suhteiden säilyttäminen: Sovittelu antaa osapuolille mahdollisuuden ylläpitää ystävällisempiä suhteita, välttäen kulumista ja tulevia konflikteja.
  3. Nopea konfliktin ratkaisu: Sovittelu voi johtaa nopeampaan ratkaisuun konfliktiin välttäen oikeusprosessin viivästymistä.
  4. sovittelun kuulemisen edut
    sovittelun kuulemisen haitat


    ketteryys konfliktien ratkaisussa mahdollisuus päästä sopimukseen
    Aika ja resurssien säästöt täytyy antaa joitain pisteitä
    Suhteiden säilyttäminen Liuosvaihtoehtojen rajoitus

    Lue myös: Kuinka Brasilian sovitteluyleisö toimii

    Lähde: Siviiliprosessikoodit (laki nro 13.105/2015) </s ref>