302 artikla CPP

Rikosprosessilain 302 artikla

Rikosprosessilain 302 artikla on tärkeä sääntö, joka käsittelee liikenteen tappamisen rikoksia. Tässä artikkelissa analysoimme sen sisältöä ja ymmärrämme tämän tyyppisen rikoksen pääpiirteet.

Mitä CPP: n 302 artikla sanoo?

rikosprosessilain 302 artiklassa todetaan, että “liikenteen syyllisyyden murhatapauksessa rangaistus on vankeus kahdesta neljään vuoteen ja keskeyttämisen tai kielton saamiseksi tai kuljettajalle moottoriajoneuvoa”.

Tämä tarkoittaa, että kun yksi henkilö aiheuttaa toisen kuoleman liikenteessä tahattomalla tavalla, ts. Ilman aikomusta tappaa, he voivat olla rikollisesti vastuussa tappamisen rikoksesta.

Liikenteen selkeän murhan rikoksen elementit

Jotta henkilö tuomitaan liikenteen tappamisen rikoksesta, joitain elementtejä on oltava läsnä, kuten:

  1. Kuljettajan huolimattomuus, holtiton tai imperiitti;
  2. Kuoleman tulos;
  3. Syy -yhteys kuljettajan käyttäytymisen ja kuoleman tuloksen välillä;
  4. Tapaamisen aikomuksen puuttuminen.
  5. Nämä elementit on todistettava rikosoikeudenkäynnin aikana toimivaltaisten viranomaisten suorittamien todisteiden ja tutkimusten avulla.

    elementti
    kuvaus


    kuljettajan huolimattomuus, holtiton tai välttämätön käyttäytyminen viittaa tapaan, jolla kuljettaja ajoi ajoneuvoa, toiminut huolimattomasti, holtitonta tai imperiittiä, vaarantaen muiden ihmisten elämän.
    Kuoleman tulos on välttämätöntä, että kuljettajan käyttäytymisen tulos on jonkun muun kuolema.
    syy -linkki Kuljettajan käyttäytymisen ja kuoleman tuloksen välillä on oltava syy ja seuraussuhde.
    aikomuksen puuttuminen tappaa Kuljettaja ei ole voinut toimia aikomuksensa tappaa, toisin sanoen rikoksen on oltava syyllinen eikä tahallinen.

    On tärkeää korostaa, että liikenteen tappamisen rikollisuutta pidetään vähemmän loukkaavan potentiaalin rikoksena, ts. Sillä on lievempi rangaistus verrattuna tahalliseen murhaan, jolloin on tarkoitus tappaa.

    Lisäksi CPP: n 302 artiklassa säädetään myös muiden toimenpiteiden, kuten suspensio tai kiellon, soveltaminen luvan saamiseksi tai kuljettajan ohjaamiseksi moottoriajoneuvoon. Näiden toimenpiteiden tavoitteena on estää kuljettajaa jatkamasta muiden ihmisten elämää liikenteessä.

    <href = iskut

    Related Post