Mikä on veri HR

mikä on veri HR?

Veren RH -tekijä on ominaisuus, joka on läsnä punasoluissa. Se määritetään antigeenillä, jota kutsutaan HR -tekijäksi, jota voi olla läsnä (positiivinen HR) tai puuttuva (negatiivinen HR) verisoluissa.

<

h2> Kuinka veri HR määritetään?

veri HR on määritetty geneettisesti. Henkilö voi periä positiivisen RH -tekijän, jos hänellä on vähintään yksi geeni DNA: ssa läsnä olevalle HR -tekijälle. Muutoin, jos molemmilla vanhemmilla on negatiivinen RH -tekijä, lapsi on myös RH -negatiivinen.

Related Post

Mikä on veren HR: n merkitys?

Veren RH -tekijä on tärkeä pääasiassa verensiirtojen ja raskauden aikana. Ihmisillä, joilla on negatiivinen HR, ei ole HR -tekijäantigeeniä verisoluissaan, joten jos he saavat positiivista HR -verta, he voivat kehittää vakavan immunologisen reaktion.

raskauden aikana, jos nainen, jolla on negatiivinen HR, tulee raskaaksi miehen kanssa, jolla on positiivinen HR, äidin ja sikiön välillä voi esiintyä verta. Tämä voi johtaa raskauden komplikaatioihin, kuten vastasyntyneen hemolyyttiseen sairauteen.

miten veren HR -testi on?

Veren HR -testi suoritetaan verinäytteen kautta. Veri sekoitetaan anti-RH-vasta-aineiden kanssa varmistaakseen, että agglutinaatio tapahtuu, mikä osoittaa HR-tekijän läsnäolon. Jos agglutinaatio tapahtuu, tulos on positiivinen RH -tekijälle.

Mitkä ovat veren tyypit?

  1. RH -positiivinen: RH -tekijän esiintyminen verisoluissa.
  2. RH -negatiivinen: RH -tekijän puuttuminen verisoluissa.
  3. veriryhmä
    RH -tekijä läsnäolo


    a+ kyllä ​​
    a- ei
    b+ kyllä ​​
    b- ei
    ab+ kyllä ​​
    ab- ei
    o+ kyllä ​​
    o- ei

    <href = iskut