Mikä on järjestelmä

Related Post

mikä on järjestelmä?

Termillä “järjestelmä” voi olla erilaiset merkitykset riippuen tilanteesta, jossa sitä käytetään. Tässä blogissa käsittelemme järjestelmän merkitystä poliittisessa ja elintarvikkeessa.

poliittinen hallinto

Poliittisessa tilanteessa hallinto viittaa maan omaksumaan hallitusjärjestelmään. On olemassa erityyppisiä poliittisia järjestelmiä, kuten demokratia, diktatuuri, monarkia. Jokaisella poliittisella hallinnolla on omat ominaisuutensa ja hallintotavan.

demokratia

Demokratia on poliittinen hallinto, jossa ihmiset käyttävät valtaa vapaiden ja säännöllisten vaalien kautta. Tässä järjestelmässä kansalaisilla on oikeus osallistua poliittisiin päätöksiin ja valita edustajansa.

Esimerkki demokratiasta:
Esimerkki maasta, joka hyväksyy demokraattista hallintoa, on Brasilia, jossa kansalaisilla on oikeus äänestää ja valita poliittiset edustajat.

diktatuuri

diktatuuri on poliittinen järjestelmä, jossa valta on keskittynyt yhden henkilön tai ryhmän käsiin, joka hallitsee arvovaltaisesti ja ilman suosittua osallistumista. Tässä järjestelmässä ei ole ilmaisunvapautta ja henkilökohtaisia ​​oikeuksia usein loukata.

Esimerkki diktatuurista:
Esimerkki maasta, joka asunut diktatuurisessa hallinnossa, on Saksa Adolf Hitlerin hallituksen aikana natsismin aikaan.

Ruokajärjestelmä

Ruoka -alueella hallinto viittaa tapaan, jolla ihminen ruokkii, toisin sanoen hänen omaksumahdollisuuksiinsa. On muun muassa erityyppisiä ruokajärjestelmiä, kuten kasvissyöjä, veganismi, matala hiilihydraatti ruokavalio.

kasvissyöjä

kasvissyöjä on ruokavaliojärjestelmä, jossa lihan kulutus suljetaan pois eläimistä tai kaloista. Kasvissyöjät kuluttavat kasvien alkuperää olevia ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia, vihanneksia, jyviä ja siemeniä.

esimerkki kasvissyöjästä:
kasvissyöjä, joka käyttää kasvissyöjä, ei kuluta lihaa, mutta voi kuluttaa meijerituotteita ja munia.

Veganismi

veganismi on rajoitetumpi ruokavaliojärjestelmä kuin kasvissyöjä. Lihankulutuksen sulkemisen lisäksi veganismi sulkee pois myös eläinperäisten tuotteiden, kuten meijerituotteiden, munien ja hunajan, kulutuksen. Vegaanit valitsevat ruoan, joka perustuu yksinomaan kasviruokiin.

esimerkki veganismista:
Veganismia omaksuttava henkilö ei kuluta mitään eläintuotetta, mukaan lukien liha, meijeri, munat ja hunaja.

  1. Poliittinen hallinto
  2. Demokratia
  3. Diktatuuri
  4. Ruokajärjestelmä
  5. kasvissyöjä
  6. Veganismi
  7. poliittinen hallinto
    esimerkki


    demokratia Brasilia
    diktatuuri Saksa (natsismi)

    <href = iskut