Carlota Joaquina oli prinsessa Isabelille

Related Post

Carlota Joaquina oli mitä prinsessa Isabelille?

Carlota Joaquina oli prinsessa Isabelin äiti, joka tunnetaan lunastavaksi kultaisen lain allekirjoittamisessa, joka poisti orjuuden Brasiliassa. Tässä blogissa tutkimme Carlota Joaquinan ja prinsessa Isabelin välistä suhdetta sekä muita asiaankuuluvia näkökohtia näistä historiallisista hahmoista.

Carlota Joaquinan ja prinsessa Isabel

välinen suhde

Carlota Joaquina oli Portugalin prinssi Regentin Dom João VI: n vaimo, josta tuli Brasilian kuningas vuonna 1816. Hänet tunnettiin vahvasta persoonallisuudestaan ​​ja poliittisesta vaikutusvallastaan. Hänen suhteensa prinsessa Isabeliin ei kuitenkaan ollut paras.

Prinsessa Isabel puolestaan ​​oli Dom Pedro II: n ja Dona Teresa Cristinan tytär. Hän syntyi 29. heinäkuuta 1846 ja oli Brasilian valtaistuimen perillinen. Prinsessa Isabel tunnettiin abolitionistisesta asenteestaan ​​ja hänen osallistumisestaan ​​Brasilian politiikkaan.

Huolimatta Brasilian tulevan keisarinnan äiti Carlota Joaquinalla ei ollut hyviä suhteita prinsessa Isabeliin. Näiden välillä oli kilpailu, lähinnä poliittisten ja ideologisten erojen takia. Vaikka prinsessa Isabel puolusti orjuuden lakkauttamista, Carlota Joaquina vastusti tätä toimenpidettä.

prinsessa Isabelin rooli orjuuden poistamisessa

Prinsessa Isabelilla oli avainasemassa orjuuden poistamisessa Brasiliassa. Hän allekirjoitti 13. toukokuuta 1888 kultaisen lain, joka päättyi orjuuden maassa. Tämä toimenpide oli virstanpylväs Brasilian historiassa ja toi toivoa tuhansille ihmisille, jotka asuivat epäinhimillisissä olosuhteissa.

Kultaisen lain allekirjoittaminen oli rohkea ja kiistanalainen teko, koska se vastasi konservatiivisten yhteiskunnan alakohtaisten alojen vastustusta. Prinsessa Isabel säilytti kuitenkin vakuutuksensa siitä, että orjuus oli epäreilu ja epäinhimillinen harjoittelu, ja kamppaili Brasilian puolesta vapaasti.

muut asiaankuuluvat näkökohdat Carlota Joaquinasta ja prinsessa Isabel

  1. Carlota Joaquina syntyi 25. huhtikuuta 1775 Aranjuezissa, Espanjassa.
  2. Hän meni naimisiin Dom João VI: n kanssa vuonna 1785, kun hän oli vasta 10 -vuotias.
  3. Prinsessa Isabel syntyi Rio de Janeirossa, silloisessa Brasilian valtakunnan pääkaupungissa.
  4. Hän meni naimisiin EU: n, Luís Filipe Maria Fernando Gastão de Orléans, kreivin kanssa vuonna 1864.
  5. Prinsessa Isabelilla oli kolme lasta: prinssi Dom Pedro de Alcântara, prinssi Dom Luís ja prinsessa Dona Isabel Maria.
  6. carlota Joaquina
    prinsessa Isabel


    vastaan

    syntyi 25. huhtikuuta 1775 syntyi 29. heinäkuuta 1846
    naimisissa Dom João VI vuonna 1785 naimisissa kreivi d’Eu vuonna 1864
    Prinsessa Isabelin äiti Brasilian valtaistuimen perillinen
    orjuuden poistamista Orjuuden poistamisen puolustaja

    <href = iskut