möykky peräaukossa, mikä voi olla

mölkky peräaukossa: mikä se voi olla?

Kun henkilö löytää peräaukon pala, on luonnollista huolehtia ja etsiä tietoja siitä, mitä se voi olla. Tässä artikkelissa käsittelemme joitain tämän oireen mahdollisia syitä ja kuinka tärkeää on hakea lääkärin hoitoa asianmukaiseen diagnoosiin.

Ydin syyt peräaukossa

On olemassa useita olosuhteita, jotka voivat johtaa peräaukon kertaluonteen syntymiseen. Joitakin yleisimpiä syitä ovat:


    ;

  1. Anaali fistula: Anaali fistula on epänormaali yhteys peräaukon ympärillä olevan peräaukon ja ihon välillä ja voi aiheuttaa kiinteän muodostumisen.
  2. ;

  3. Peräsuolen polyyppi: Peräsuolen polyyppi on kudoksen epänormaali kasvu peräsuolen seinämässä tai paksusuolessa, mikä voi ilmetä kiinteänä.
  4. milloin lääkäri

    On tärkeää huomata, että vain lääkäri voi tehdä tarkan diagnoosin. Siksi, jos huomaat kotelon peräaukossa, on välttämätöntä tehdä tapaaminen proktologin tai gastroenterologin kanssa.

    Lääkäri suorittaa fyysisen kokeen ja voi pyytää täydentäviä testejä, kuten kolonoskopiaa tai kuvakokeita, tunnistamaan kiinteä.

    Hoito ja ehkäisy

    peräaukon hoitaminen riippuu alla olevasta syystä. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita kirurgisia toimenpiteitä kiinteän tilan poistamiseksi tai käsittelemiseksi.

    Kummien esiintymisen estämiseksi peräaukossa on tärkeää omaksua terveellisiä tapoja, kuten kuitujen tasapainoisen ruokavalion ylläpitäminen, runsaasti vettä, välttäen istuvaa elämäntapaa ja liikuntaa säännöllisesti.

    Lisäksi on välttämätöntä ylläpitää hyvää analyysihygieniaa ja välttää wc -paperin liiallista käyttöä, kostutettujen huivien valitseminen tai peseminen miedolla saippualla ja vedellä.

    Yhteenvetona voidaan todeta, että peräaukossa voi olla useita syitä hyvänlaatuisista olosuhteista, kuten peräpukamista vakavampiin olosuhteisiin. Siksi on välttämätöntä hakea lääkärin hoitoa asianmukaiseen diagnoosiin ja aloittaa asianmukainen hoito tarvittaessa.

    Related Post

    viitteet:

    1. https://www.example.com
    2. https://www.example.com
    3. https://www.example.com