Karakterisoi vanhaa järjestelmää

Related Post

karakterisoi vanhaa järjestelmää

Vanha järjestelmä oli historiallinen ajanjakso, joka ulottui Euroopassa kuudennentoista – 1800 -luvulta. Tänä aikana poliittinen ja sosiaalinen valta keskittyi aatelisen ja papiston käsiin, kun taas suurin osa väestöstä asui äärimmäisen köyhyyden ja sorron olosuhteissa.

vanhan järjestelmän sosiaalinen rakenne

Vanhan järjestelmän yhteiskunta jaettiin kolmeen osavaltioon: papistoihin, aateliseen ja kolmanteen osavaltioon. Pappi koostui katolisen kirkon jäsenistä, joilla oli suuri valta ja vaikutus väestöön. Aatelisen muodostivat aristokraatit, joilla oli maa ja joilla oli erityisiä etuoikeuksia. Kolmas osavaltio koostui suurimmasta osasta väestöä, johon kuului talonpojat, käsityöläiset ja kauppiaat.

hallitsijoiden absoluuttinen voima

Vanhassa järjestelmässä hallitsijoilla oli ehdoton valta kohteensa suhteen. He hallitsivat kuninkaiden jumalallisen lain teorian mukaan, jossa todettiin, että hallitsijat saivat voimansa suoraan Jumalalta, joten niitä ei voitu kyseenalaistaa. Monarkit työskentelivät maan talouden, oikeudenmukaisuuden ja politiikan parissa.

vanhan järjestelmän talous

Vanhan järjestelmän talous perustui pääasiassa maatalouteen. Suurin osa väestöstä asui maaseudulla ja työskenteli aatelisten maalla. Talonpoikien oli maksettava veroja ja tarjoamaan palveluita feodaalisille herroille. Lisäksi oli kaupallisia rajoituksia, jotka rajoittivat kaupan ja teollisuuden kehitystä.

Vanhan järjestelmän kriisi

Ajan myötä vanha järjestelmä on alkanut kohdata sarjan kriisejä. Väestö kasvoi nopeasti, mikä johti useimmille ihmisille ruokapulaan ja epävarmoihin elinolosuhteisiin. Lisäksi valaistumisideoita alkoi levitä, kyseenalaistaen hallitsijoiden absoluuttisen vallan laillisuuden ja puolustamalla tasa -arvoa ja vapautta.

  1. Ranskan vallankumous ja vanhan järjestelmän loppu
  2. Teollisuusvallankumous ja sen seuraukset
  3. Vanhan järjestelmän perintö
  4. vanhan järjestelmän ominaisuudet
    seuraukset


    tehon pitoisuus aatelisen ja papiston käsissä tyytymättömyys ja suositut kapinats
    Kaupalliset ja taloudelliset rajoitukset Taloudellinen ja sosiaalinen viivästyminen
    Sosiaalinen eriarvoisuus ja köyhyys Vallankumouksellisten liikkeiden hätätilanne

    viitteet