captcha mitä se tarkoittaa

mitä termi “captcha” tarkoittaa?

termi “captcha” on lyhenne “täysin automatisoidusta julkisesta Turing -testistä tietokoneen ja ihmisten erillään”, joka Portugalissa tarkoittaa “täysin automaattista ja julkista Turing -testiä ihmisen tietokoneiden erottamiseksi”.

captchasia käytetään tapana tarkistaa, onko käyttäjä ihminen vai automatisoitu ohjelma, kuten botti. Ne koostuvat haasteista, joihin sisältyy yleensä kirjaimien, numeroiden tai vääristyneiden kuvien tunnistaminen.

<

h2> Kuinka captchas toimii?

vangitsee työskentelevän keinotekoisen älykkyystekniikoiden avulla haasteiden luomiseksi, jotka ihmisille on helppo ratkaista, mutta vaikeaa automatisoituihin ohjelmiin. Niihin voi liittyä objektien tunnistamista kuvissa, yksinkertaisten matemaattisten ongelmien ratkaiseminen tai vääristyneiden sanojen tai numeroiden kirjoittamisen.

Nämä haasteet on suunniteltu ymmärtämään helposti ihmiset, mutta vaikeasti tulkita automatisoiduilla ohjelmilla. Siten Captchas auttaa suojaamaan verkkosivustoja ja verkkopalveluita haitallisilta toimilta, kuten roskapostilta, raa’alta voimahyökkäyksiltä ja petoksilta.

miksi captchas ovat tärkeitä?

captchas ovat tärkeitä, koska ne auttavat varmistamaan online -verkkosivustojen ja palveluiden turvallisuuden ja eheyden. Niitä käytetään laajasti rekisteröintilomakkeissa, kirjautumisjärjestelmissä, blogin kommentteissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa sinun on tarkistettava, onko käyttäjä ihminen.

Lisäksi CAPTCHA: ta käytetään myös joukkojen hankkimisprojekteissa, joissa käyttäjiä kutsutaan auttamaan ratkaisemaan ongelmia, joita tietokoneet eivät vieläkään pysty ratkaisemaan yksin. Näihin haasteisiin voi sisältyä objektien tunnistaminen kuvissa, tekstin transkriptiossa tai tietojen luokituksessa.

esimerkkejä captchasista:

  1. Objektien tunnistaminen kuvissa;
  2. matemaattisen ongelmanratkaisun kapteenit;
  3. Sanojen kirjoittamisen tai häiriöiden numeroiden kapteenit;
  4. Kuvan valinta captchas, jotka vastaavat tiettyä kuvausta.
  5. sieppaukset löytyvät erilaisista online -verkkosivustoista ja palveluista, ja niiden käyttö on tehokas tapa suojata käyttäjien yksityisyyttä ja turvallisuutta.

    captha -tyyppi
    esimerkki


    ;

    ;

    ;

    Objektin tunnistaminen captcha kuvissa Esimerkki objektin tunnistamisesta captcha kuvissa
    matemaattinen ongelmanratkaisu captcha
    Sanojen tyypin tai vääristyneiden numeroiden kaappaus
    kuvan valinta captcha

    captchas ovat tärkeä tietoturva- ja tietosuojatyökalu Internetissä, ja niiden käyttö on kriittistä käyttäjien suojelemiseksi haitallisilta toimilta.

    <href = iskut

    1. Viiteesimerkki

    Related Post